POBJEDA U DERBIJU

DETALJAN OPIS DERBIJA Odbojkaši Centrometala pobjedili su u utakmici drugog kola Superlige

Iznimno bitna pobjeda međimurskih odbojkaša protiv direktnog konkurenta u borbi za vrh tablice

Nepuna tri dana nakon teške utakmice protiv Mađara u europskom kupu domaći nisu dobro ušli u utakmicu. Mursa je povela sredinom prvog seta sa šest poena prednosti i to održavala do same završnice. Lošiji prijem domaćih i mnogo neiskorištenih kontri Centrometala pridonijelo je tome da Međimurci izgube prvi set 21:25.

U drugom setu startna prednost Centrometala 4:0. Nije to potrajalo, brzo su to Osječani stigli i poveli.

Sličan je bio razvoj igre kao i u prvom setu. Kad su gosti poveli 21:19 činilo se da sve kontroliraju. Centrometal se tada dobro brani, prolaze Zelenika i Raič i rezultat je izjednačen.

Kod 22:22 sporna situacija. Viloria je dva puta odigrao loptom, suci to nisu primIjetili ali je svejedno dosuđen aut u korist domaćih pa Centrometal vodi 23:22. Prošli su potom Vuković i Raič.

Na set lopti Centrometala Osječani nisu dobro odradili napad, u kontri Brčić zakucava za 1:1 u setovima. Obzirom na dotadašnju igru odličan rezultat za Centrometal.

Nakon toga domaći su proigrali.

Dominirali su trećim setom koji su bez veće drame dobili sa 25:20. Uz razigranog Raiča u napadu su bili učinkoviti i Juras, Peterlin, Brčić i Zelenika.

Četvrti set bio je mnogo neizvjesniji. Domaći su vodili i četiri razlike no u završnicu se ulazi sa 19:19. Peterlin prolazi u napadu, Juras blokira, Peterlin osvaja direktan poen na servisu i domaći vode 22:19. Wojcik prolazi ali Vuković promašuje servis. Prolazi Vuković pa Wojcik promašuje servis i domaći imaju tri meč lopte.

Prvu je prolaskom spasio Bogdanović. Zadnji poen bio je iznimno dugačak, obje momčadi nisu iskoristile nekoliko napada. Utakmicu je prolaskom kroz sredinu završio Brčić.

Iznimno bitna pobjeda međimurskih odbojkaša protiv direktnog konkurenta u borbi za vrh tablice.

U slijedećem kolu Centrometal gostuje u Splitu. Prije toge u srijedu trebaju odraditi gostovanje u CEV Challenge cupu u Mađarskoj kamo ne idu samo nastupiti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije