ČESTITAMO

PONOS MEĐIMURJA Ivana Golenko osvojila titulu druge pratilje na izboru za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Danas, 12. listopada, u Benkovcu je održan prestižni izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu, a Međimurje je ove godine ponosno predstavljala Ivana Golenko iz Robadja kraj Štrigove

Svojim angažmanom i postignućima na poljoprivrednom gospodarstvu, Ivana je osvojila titulu druge pratilje, postavši tako jedna od istaknutijih predstavnica hrvatskog sela.

Time je nastavila tradiciju uspjeha Međimurja na ovom izboru, budući da je 2021. godine titulu osvojila Mateja Vranović iz Gardinovca.

Ivana Golenko, vlasnica OPG-a Pešta, već godinama predano radi na očuvanju tradicionalnih metoda poljoprivrede. Na njezinom gospodarstvu uzgaja se domaće povrće, a Ivana se također bavi uzgojem kokoši i proizvodnjom domaćih jaja koja koristi u pripremi tjestenine i kolača.

Uz sve to, njezina obitelj proizvodi prirodne sokove i razne proizvode od voća i bilja. Osim što je posvećena poljoprivredi, Ivana je i majka dvoje djece – tinejdžerice i vrtićarca – i uspješno balansira između obiteljskih i poslovnih obaveza.

Ovaj uspjeh dolazi uoči otvaranja njezine nove trgovine domaćom tjesteninom i proizvodima u Štrigovi, gdje će posjetitelji moći kušati i tradicionalna domaća jela. Ivana i njezin muž već planiraju proširiti ponudu kroz ugostiteljski objekt, koji će dodatno promovirati međimursku kulinarsku baštinu.

Ivani Golenko čestitamo na izvanrednom uspjehu i zasluženom priznanju, koje ne samo da slavi njezin trud i predanost, već i čitavu zajednicu Međimurja, koja s ponosom prati njezine uspjehe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije