KESTENIJADA

LIGA PROTIV RAKA Čakovec je danas bio ispunjen i mirisima pečenih kestena

Klub oboljelih od raka prostate koji djeluje u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec organizirao je edukativnu akciju “Kestenijada” s ciljem senzibiliziranja javnosti o problematici ove bolesti čija je učestalost u Hrvatskoj i Međimurskoj županiji u porastu

Naime, zloćudne bolesti jedan su od glavnih uzroka smrtnosti kod nas. Broj oboljelih može se smanjiti zdravim načinom života i prehranom, a broj izliječenih preventivnim pregledima, odnosno pravodobnim dijagnosticiranjem bolesti i početkom liječenja. Upravo zato Grad Čakovec podržava sve akcije koje za cilj imaju edukaciju stanovništva. Županijska liga protiv raka Čakovec jedna je takva udruga, koja već dugi niz godina upozorava javnost na ovaj zdravstveni problem.

Manifestaciju su obišli i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i župan Međimurske županije Matija Posavec, dajući i tako podršku organizatorima. Tom prigodom oboje su istaknuli kako će Županija i Grad i dalje kao i do sada pružati svaku pomoć u radu kluba, ali i same Županijske lige protiv raka Čakovec. Grad Čakovec i ove je godine akciju podržao donacijom iz svojih proračunskih sredstava kao pomoć u nabavi više od 100 kilograma kestena za pečenje. Prikupljena financijska sredstva od prodaje kestena će se uložiti u nastavak prevencije i ranog otkrivanja raka prostate te za rehabilitaciju članova Županijske lige.

Kao zahvalu za sve učinjeno i pomoć u radu Klub oboljelih od raka prostate predsjednik Kluba Franjo Novak je županu Matiji Posavcu, gradonačelnici Ljerki Cividini, predsjedniku Županijske lige protiv raka prim. Husseinu Saghiru, višoj savjetnici za socijalnu skrb u gradu Čakovcu Lani Remar i Mladenu Braniši uručio prigodne poklone.

Isto tako, poklon je primila sa svojih 90 godina života, ponosna i najstarija pečenjarka kestena u Hrvatskoj i Europi, a možda i u svijetu Marija Knezić. Gospođa Marija svojom agilnošću, pozitivom i marljivošću predstavlja sve ono što naš Čakovec čini toliko posebnim, toliko našim.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije