prelog

KORAK PO KORAK Sudionici 8. Festivala nordijskog hodanja obišli crkvu svetog Jakoba i Muzej Croata insulanus

Ovaj spoj fizičke aktivnosti i kulturnog užitka bio je idealan način da sudionici festivala dožive Prelog na jedan drugačiji način

Sudionici 8. Festivala nordijskog hodanja i pješaćenja, koji je postao tradicija u Prelogu, imali su priliku na jednoj od ruta posjetiti dva važna kulturno-povijesna mjesta – crkvu svetog Jakoba apostola starijeg i Muzej Croata insulanus. Ova jedinstvena kombinacija aktivnog odmora i kulturnog razgledavanja posebno je oduševila one koji po prvi puta sudjeluju.

Crkva svetog Jakoba apostola starijeg, smještena u samom srcu Preloga, poznata je po svojoj dugoj povijesti i vrijednoj kulturnoj baštini. Sudionici su imali priliku čuti kratku povijest crkve, koja potječe iz 18. stoljeća, te su se divili njenim baroknim obilježjima i unutarnjoj dekoraciji koja svjedoči o vjerskom i kulturnom značaju ovog sakralnog objekta.

Nakon posjeta crkvi, grupa je nastavila put do Muzeja Croata insulanus, smještenog u neposrednoj blizini gdje ih je dočekala ravnateljica Iva Kožnjak. Muzej nudi uvid u bogatu kulturnu baštinu Preloga i okolice, s posebnim naglaskom na umjetničke zbirke i povijesne predmete. Sudionici su s velikim zanimanjem razgledali izložbe koje obuhvaćaju različite aspekte lokalne povijesti, umjetnosti i kulture, te su se kroz stručna objašnjenja dodatno upoznali s kulturnim naslijeđem Međimurja.

Ovaj spoj fizičke aktivnosti i kulturnog užitka bio je idealan način da sudionici festivala dožive Prelog na jedan drugačiji način. Pogledajte kako je izgledao njihov posjet u našoj fotogaleriji!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije