DONIJETA ODLUKA

VAŽNO Župan Posavec donio Odluku o proglašenju elementarne nepogode od suše

Župan poziva sve fizičke i pravne osobe koje su pretrpjele štetu da istu prijave nadležnom općinskom povjerenstvu te da prijavljuju samo štetu na imovini koja nije osigurana od suše

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje grada Čakovca, Mursko Središće i Prelog te općina Domašinec, Donji Kraljevec, Sveti Martin na Muri,  Štrigova, Donji Vidovec, Goričan, Kotoriba, Selnica, Sveta Marija i Vratišinec na zahtjev čelnika jedinica lokalne samouprave zbog natprosječno visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padalina od kolovoza do rujna.

Naime, sušno razdoblje tijekom proteklih mjeseci uzrokovalo je velike materijalne štete u voćnjacima zbog opadanja plodova i značajno smanjenja uroda te na povrtlarskim i poljoprivrednim kulturama pa poljoprivredni proizvođači nisu u mogućnosti sami sanirati nastalu štetu.

Župan poziva sve fizičke i pravne osobe koje su pretrpjele štetu da istu prijave nadležnom općinskom povjerenstvu te da prijavljuju samo štetu na imovini koja nije osigurana od suše.

Općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika, nakon čega su dužni konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete u roku od 50 dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo će u zakonskom roku izraditi zbirno izvješće o šteti za područje županije.

Ovo je treća elementarna nepogoda koju je župan Posavec proglasio ove godine. Prva elementarna nepogoda proglašena je 6. svibnja zbog šteta nastalih uslijed mraza i to za  područje grada Mursko Središće i općine Štrigova, te 19. srpnja zbog šteta nastalih uslijed tuče za područje općine Vratišinec, Gornji Mihaljevec i Domašinec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije