ODLIČAN REZULTAT

KARATE Sven Strahija u finalu Svjetskog prvenstva: Prva hrvatska muška medalja nakon 11 godina!

To je ujedno prva hrvatska muška medalja na svjetskim prvenstvima za mlađe uzraste nakon 11 godina

Izvanredan uspjeh ostvario je mladi karatist Sven Strahija osiguravši svjetsku medalju plasmanom u finale juniorske kategorije do 76 kg na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore (U21) koje se održava u Veneciji. To je ujedno prva hrvatska muška medalja na svjetskim prvenstvima za mlađe uzraste nakon 11 godina.

Član Karate kluba Globus Čakovec-Mala Subotica nakon slobodnog prvog kola dominantno je prošao Estonca i Kanađanina ostvarivši po 9 odnosno 8 bodova prednosti protiv obojice, što je značilo prekide borbi prije isteka vremena zbog prevelike razlike.

U finalu poola uslijedila je napeta borba s Azerbajdžancem koja je kulminirala u zadnjih 30 sekundi. Svenovo vodstvo od 5:4 protivnik je ipponom (3 boda) 17 sekundi prije kraja pretvorio u 5:7. Samo četiri sekunde kasnije Sven uzvraća waza-arijem za 7:7. Tako je ostalo do kraja i Sven je prošao dalje na ‘senshu’ odnosno pravilo prvog osvojenog boda.

U borbi za finale protiv Francuza Yacinea Ben Fathallaha Sven je poveo 3:0, no protivnik se vraća na 3:3 triput zaradivši yuko. Završilo je napeto pobjedom Svena koji je prošao u finale na ‘senshu’.

U finalu ga čeka Kazahstanac Alikhan Kadyrgali, aktualni svjetski prvak i prvoplasirani na svjetskoj rang-listi (ispred Svena na trećem mjestu).

Sven, aktualni europski viceprvak, time je osigurao najmanje srebrnu medalju. Borba za zlato na rasporedu je u subotu.

Natjecanje u Veneciji rekordno je svjetsko prvenstvo po broju sudionika dosad s gotovo 2.000 natjecatelja iz 113 zemalja.

U petak u kvalifikacijama od Globusovaca nastupaju još kadeti Petar Slukić u kategoriji -70 kg i Ervin Šoltić u +70 kg.

Natjecatelje vodi naš trener Dejan Slukić, izbornik i član stručnog stožera juniorske i mlađeseniorske reprezentacije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije