MALA SUBOTICA

MALA SUBOTICA Medijska grupa predstavila se na 12. Smotri hrvatskog školskog filma i 62. Reviji filmskog stvaralaštva djece

Prekrasan barokni grad Varaždin od 3. listopada do 6. listopada 2024.godine bio je domaćin 12. Smotre hrvatskog školskog filma i 62. Revije filmskog stvaralaštva djece

Tijekom festivala od prijavljenih 260 radova za Reviju i 141 rad na Smotru, prikazano je ukupno 67 filmova osnovnoškolskih autora, a 42 filma osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na Smotri.

Medijska grupa naše škole na Reviji se predstavila sa svoja dva filma Strah je vrag i Nježno, diskretno! TV-reportažu Nježno, diskretno! snimile su učenice Marta Ciglar, Ania Čekunec, Nika Drk, Iva Puklek, Laura Palfi i Neli Tkalčec.

Film slobodnog stila Strah je vrag snimile su učenice Vana Gal, Zara Jevtić, Franka Kocijan, Alana Magdić, Rea Kovačić i Lea Palfi.

O najboljim filmovima ove je godine odlučivao stručni ocjenjivački sud u sastavu: Maja Ogrizović, magistra mediologije i kulturologije, pokretačica inkluzivnog filmskog programa Film svima!, glumica Barbara Rocco te redateljica Čejen Černić Čanak.

Osim stručnog žirija o najboljim filmovima odlučivao je i dječji ocjenjivački sud koji je ujedno i našem filmu Strah je vrag dodijelio 2. nagradu. Stručni ocjenjivački sud filmu Nježno, diskretno! Dodijelio je 3. nagradu.

Selekcijska komisija ovako je komentirala film Strah je vrag, vještim korištenjem zvuka, maštovitim odabirom kutova snimanja i animiranog vrtloga, ovaj nam film predočava emociju straha na vrlo kreativan način. Zanimljiv je i komentar na film Nježno, diskretno!

Odličan primjer reportaže koja svoju temu pronalazi u generacijskom problemu te ga potom proučava iz više perspektiva. Kroz simpatične i iskrene razgovore, ova reportaža govori nam mnogo o današnjoj generaciji koja odrasta uz društvene mreže i svakodnevno je izložena različitim tipovima promocije i reklama.

Filmska ekipa sa svojim učiteljicama Nikolinom Hampamer i Petrom Špoljar četiri je dana uživala u filmovima mladih filmaša iz cijele Hrvatske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije