CENTAR ZA KULTURU

JOŠ STIGNETE 27. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ u CZK-u u Čakovcu u punom je jeku

Još stignete pogledati koju predstavu na Susretu HC ASSITEJ u Centru za kulturu Čakovec!

U ponedjeljak, 7. listopada počeo je 27. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ i odvijat će do sutra, 11. listopada u Centru za kulturu Čakovec.

Predstava Mirabilia (UO VRUM) otvorila je ASSITEJ, a niz odličnih predstava nastavlja se sve do sutra predstavama Male ljudetine (DK Dubrava i Teatar Poco Loco), Jonathan (Mali teatar i Teatar Nula Nula Dva), Zezop (Kazalište lutaka Zadar), Šapat duše (HNK u Varaždinu), Maca papučarica (GKL Split), Divlja vatra (KD Pinklec i Orna Porat Theater), Bajka sva od šećera (GK Joza Ivakić Vinkovci i Kazalište Virovitica), Sutra to možeš biti ti (Kazalište Virovitica) i Bomboniera variete! (GKL Rijeka).

Assitej u Hrvatskoj udružuje 22 profesionalna kazališta za djecu i mlade, 16 profesionalno vođenih dramskih studija i 6 individualnih članova. Cilj Hrvatskog centra Assitej je biti vodećom krovnom udrugom kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj.

Svrha im je odgajanje mlade kazališne publike na umjetnički vrijednim predstavama prila­gođenim dobnim i recepcijskim mogućno­stima djece, stvarajući od njih u budućnosti kazališno odgojenog gledatelja.

Najbolje predstave došle su u Čakovec

Ove je godine selektor Susreta kazališni kritičar i profesor na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Igor Tretinjak odabrao deset predstava koje po njegovom mišljenju predstavljaju najbolje što se prošle godine stvorilo u našim kazalištima za djecu i mlade.

Stručni žiri izdvojit će najbolje od najboljega i dodijeliti im nagrade, a od ove godine po prvi puta postoji i dječji žiri koji će pozorno pratiti sve predstave i dodijeliti, po njihovoj prosudbi, nagradu dječjeg žirija za najbolju predstavu.

Još danas i sutra (uz ulaznicu od 5 EUR) možete pogledati sljedeće predstave:

Četvrtak. 10. listopada 2024.

19:00:  IZLOŽBA UZ ASSITEJ / “Sanjati kazalište- predstave nastale prema djelima Ivane Brlić Mažuranić” / otvorenje izložbe 10. listopada 2024.

20:00:  Kazalište Virovitica – SUTRA TO MOŽEŠ BITI TI (dramska predstava)

Petak, 11. listopada 2024.

11:00:  Kazalište lutaka Zadar – ZEZOP (lutkarsko-dramska predstava)16:00:  Mali teatar Zagreb u koprodukciji s Teatrom 002 Čakovec – JONATHAN (lutkarsko-dramska predstava)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije