K9 timovi HGSSa

HGSS ČAKOVEC Potražni tim: Zvjezdana Kušter i Tesla uspješno položile ispit u Ljubljani

Bravo za Zvjezdanu i Teslu!

Proteklog vikenda jedan član Stanice HGSS Čakovec sudjelovao je na osnovnom tečaju HGSSa dok je potražni K9 tim položio još jedan u nizu ispita.

Osnovni tečaj jedan je od temeljnih tečajeva školovanja unutar HGSS-a, u kojem se polaznici upoznaju s vještinama i znanjem potrebnim za uspješno zaprimanje informacija i vođenje početne faze portage za nestalim osobama prije nego vođenje preuzmu iskusniji kolege te vođenje potražnog tima u kasnijim fazama potrage.

Na tečaju u obučnom centru HGSSa “Dragan Špehar – Špeco” je uz 28 polaznika iz još 15 Stanica iz svih krajeva Hrvatske sudjelovao i član Stanice Čakovec te ga uspješno završio. 🏞️🆘

-U nedjelju 6.10. potražni tim iz naše Stanice Zvjezdana Kušter i Tesla pristupio je IRO ispitu RH-T A (poslušnost, prepreke i traženje u ruševinama) koji je održan u Ljubljani u organizaciji DVRPS-a iz Ljubljane. Paralelnom je ispitu RH-FL A (poslušnost, prepreke i traženje u prirodi) na kojem je također sudio FCI sudac Ljubo Meglić pristupio potražni tim HGSS stanica Novska Sanda Križan i Kate.

Oba su potražna tima bila uspješna te ponovo dokazala kako potražni K9 timovi HGSSa spadaju u sam vrh specijalnosti u regiji. Cure čestitamo!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije