UPOZNAJTE TIMOVE: OPG Herman i njihovi zaposlenici kuhat će na Festivalu okusa

Boje Nepala ove godine brane njihovi zaposlenici 𝗔𝗿𝗷𝘂𝗻, 𝗡𝗮𝗿𝗲𝘀𝗵, 𝗗𝗲𝗲𝗽𝗮 i 𝗕𝗮𝗹𝘂

I ove godine na Festivalu okusa koji će se održati ove subote, 12. listopada, na Trgu republike u Čakovcu, predstavit će se dva tima OPG Herman iz Donjeg Pustakovca..

Boje Nepala ove godine brane njihovi zaposlenici 𝗔𝗿𝗷𝘂𝗻, 𝗡𝗮𝗿𝗲𝘀𝗵, 𝗗𝗲𝗲𝗽𝗮 i 𝗕𝗮𝗹𝘂.

𝗔𝗿𝗷𝘂𝗻 (39) je najstariji u timu, u domovini je radio kao vozač autobusa i na mjesec zarađivao oko 250 EUR. Svojoj je supruzi i sinovima želio pružiti više, pa je stigao u Hrvatsku gdje je zadovoljan svime – i plaćom, ljudima i mjestom u kojem živi…

𝗡𝗮𝗿𝗲𝘀𝗵 (28) je u Hrvatsku stigao kako bi svojoj obitelji osigurao bolji život, baš kao što su to učinili i njegovi roditelji za svoju trojicu sinova. Hrvati mu se kao ljudi, kaže, izrazito sviđaju jer su pristojni i ljubazni, a najveće su mu iznenađenje strogi hrvatski zakoni kakvih u Nepalu nema.

I 𝗗𝗲𝗲𝗽𝗮 (31) je u Hrvatsku stigla trbuhom za kruhom, a Međimurje joj je jako priraslo srcu jer je klima slična kao u Nepalu i jer se kod nas, kao i tamo, puno radi na zemlji zbog čega se osjeća – kao kod kuće.

𝗕𝗮𝗹𝘂 (31) je kod svojih roditelja u Nepalu ostavila kćer, a upravo se zbog nje i otisnula u daleki svijet, kako bi joj pružila ljepši život i kvalitetnije školovanje. Hrvatska joj se jako sviđa jer su gradovi lijepi, kuće su lijepe i ljudi su dobri.

U kuhinji doma kojeg trenutno dijele često je gužvica, jer svatko ima svoje kulinarske preferencije – netko više voli svinjetinu, netko piletinu, netko samo povrće. Riža je, ipak, baza nepalske kuhinje, pa je ima u izobilju i za doručak, ručak i večeru!

No, u subotu nam simpatični Nepalci i Nepalke kuhaju hit prošlogodišnjeg Taste Festa (a ne sumnjamo i ovog) – 𝗺𝗼𝗺𝗼𝘀𝗲, poručili su organizatori iz Društvenog centra Čakovec.

Na poveznici pogledajte kako je to izgledalo prošle godine:

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije