'COMMITMENT'

SVETI MARTIN NA MURI Potpisan sporazum o znanstveno-istraživačkoj i stručnoj suradnji

Ovo je ključno za dugoročnu održivost naše regije

U Svetom Martinu na Muri, 09. listopada potpisan je sporazum o provedbi znanstvenog projekta između Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri i Instituta za turizam, financiranog od strane Ministarstva znanosti kroz NPOO, pod nazivom “Učinkovitost mjera prilagodbe i ublažavanja učinaka klimatskih promjena u turizmu – COMMITMENT”.

Uz tim s Instituta za turizam, u projekt će biti uključeni i stručnjaci Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ-a), Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF-a) u Zagrebu, te Sveučilišta u Splitu.

Potpisivanju sporazuma nazočili su Dr.sc. Izidora Marković Vukadin s Instituta za turizam sa svojim suradnicima, načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Martin Srša i direktor Turističke zajednice Sveti Martin na Muri, David Novinščak.

Organizacija, financijski troškovi i ostala pitanja proizašla iz provedbe projekta isključivi su trošak Instituta kao nositelja znanstvenog projekta COMMITMENT. Institut će završetkom projekta Turističkoj zajednici Sveti Martin na Muri isporučiti finalni dokument:

Smjernice za održivo upravljanje turizmom u destinacijama podložnima klimatskim promjenama što će uvelike doprinijeti prilagodbi turizma klimatskim izazovima i održivom razvoju turizma Općine Sveti Martin na Muri te općenito gornjeg Međimurja što je ključno za dugoročnu održivost naše regije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije