PLINSKI RAT

ZAGREB Međimurje-Plin dobio više od 133 tisuće novih kupaca

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na prošlotjednoj konferenciji za novinare obznanio je da je više od 150.000 građana Zagreba odlučilo da im opskrbljivač plinom i dalje bude Gradska plinara Zagreb opskrba

Takvim je rezultatom Tomašević izrazio zadovoljstvo te je uz ostalo izjavio da im je cilj bio pridobiti 220.000 od ukupno 290.000 kućanstava na tom području.

No čini se da razloga za još veće zadovoljstvo ima i Međimurje-plin koji je, podsjetimo, na natječaju Hrvatske energetske regulatorne agencije ljetos postao opskrbljivač u obvezi javne usluge i za zagrebačko područje, odnosno za gradove Zagreb, Zaprešić, Veliku Goricu te općine Brdovec, Pušća, Marija Gorica i Dubravica.

Kako doznaje list Međimurje od direktora Nenada Hranilovića, za tu se tvrtku kao opskrbljivača odlučilo 133.483 kućanstava sa zagrebačkog područja.

– Zapravo smo mi pobjednici jer sad dakle imamo više od 130.000 novih kupaca koje dosad nismo imali. K tome, zahvaljujući našim ponudama, Zagrepčani će plaćati 1,5 eura manje nego što im je prvotno ponudila Gradska plinara. U predstojećem razdoblju očekujemo još kupaca s područja Zagreba, kaže za naš tjednik Hranilović. Brojkama s područja Zagreba treba pridodati i 2.579 ugovora sklopljenih na distribucijskom području HEP-Plin d.o.o. Osijek, odnosno na području grada Krapine te općina Đurmanec, Jesenje, Radoboj, Petrovsko, Novi Golubovec, Mihovljan, Bednja, Hum na Sutli i Krapinske Toplice.

A kakva je situacija u Međimurju gdje je na spomenutom natječaju opskrbljivač u obvazi javne usluge postalo poduzeće E.ON Plin d.o.o. Zagreb? Za Međimurje-plin se odlučilo 21.270 međimurskih domaćinstava.

– Naša je cijena za 90 centi po megavatsatu niža od one E.ON Plina, odnosno cijene javne usluge. Govorilo se i o marži. Za Međimurje je naša marža 7,8 posto, a za zagrebačko područja 9,5, pojašnjava Hranilović. Iz tvrtke ujedno podsjećaju da je Vlada Republike Hrvatske donijela odluku o subvencioniranju dijela krajnje cijene opskrbe plinom za krajnje kupce kategorije kućanstva za razdoblje do 31. ožujka 2025. godine.

Za naš kraj to znači cijenu od 9,60 eura po megavatsatu (0,0096 po kilovatsatu).

– Povećanje cijene na području Međimurja za krajnje kupce koji su sklopili tržišne ugovore s Međimurje-plinom iznosi 6,7 posto, uz sigurnu i pouzdanu opskrbu plinom, zaključuju u tvrtki.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3624

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije