veliko obućarsko poduzeće

STEČAJ TVRTKE IZ GORIČANA Tko se još sjeća Meisa?

Ovih se dana navršava pet godina otkako je u stečaju završio goričanski Meiso d.d. - jedna od posljednjih do onda preživjelih međimurskih tvrtki u većinskom vlasništvu države nastalih još za vrijeme Jugoslavije

Podsjetimo, veliko obućarsko poduzeće s tradicijom dugom četiri desetljeća nakon duge je i grčevite borbe njezinog vodstva, kao i samih radnica da opstanu, u stečaj doveo sam većinski vlasnik – država, a glavni je razlog bio višemilijunski dug (nastao za nekadašnjih uprava) prema Poreznoj upravi.

U listopadu 2023. godine kompleks ugašenog poduzeća u Vrtnoj ulici u Goričanu, na elektroničkoj javnoj dražbi, kao dio stečajnog postupka, po cijeni od 709.412 eura, kupila je poznata čakovečka tvrtka TMT d.o.o. Obližnja parcela, pašnjak, površine 433 četvornih hvati, prodan je zagrebačkoj tvrtki TS Prom gospodarska vozila d.o.o. za 35.735 eura.

Trgovački sud u Varaždinu sad je objavio informaciju o novoj kupoprodaji. Kao najviši ponuđač, još jednu parcelu u blizini nekadašnjih pogona Meisa, u naravi također pašnjak, površine također 433 četvornih hvati, po cijeni od 22.867 eura kupila je tvrtka PIB Extra d.o.o. iz Štefanca. Za istu parcelu je inače na dražbi konkurirao i TMT d.o.o.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3624

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije