SVETI JURAJ NA BREGU

MATEMATIKA Započela MAT liga na kojoj sudjeluje 64 učenika u Pleškovcu

Još jedna matemagična godina puna izazova i zadataka

Nakon zagrijavanja za novu nastavnu godinu u rujnu matematičari su u punom zamahu krenuli u listopad. Započela je nova MAT liga u utorak 8. listopada. U OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu natjecanju su se odazvala 32 para i ukupno 64 učenika. Iz razredne nastave sudjeluje 18 parova i iz predmetne nastave 14 parova. Novo, vrijedno i neprocjenjivo iskustvo za učesnike škole.

Natjecanje se provodi u četiri kola i drugo kolo je na rasporedu 3. prosinca, početkom naredne godine bit će treće kolo i posljednje četvrto kolo bit će na rasporedu u travnju 2025. godine. Najuspješniji parovi izborit će finale u svibnju u Zagrebu.

Uz ovu aktivnost matematičari će 15. studenoga sudjelovati na Svjetskom danu tablice množenja te 5. prosinca slijedi Večer matematike. Početkom iduće godine slijedi Školsko natjecanje iz matematike pa Županijsko natjecanje iz matematike. Kao i proteklih godina učenici će moći sudjelovati na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica.

Uz projekte, istraživanja i ostale planirane aktivnosti očekuje nas još jedna bogata matematička godina u Svetom Jurju na Bregu, a na učenicima je da maksimalno iskoriste ponuđene aktivnosti kako bi što više podigli razinu svog znanja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije