RK Međimurje u blokadi i dugu 760.000 kn

Održana je skupština Rukometnog kluba Međimurje na kojoj je od 42 člana Skupštine bilo nazočno 28. Svoj osvrt na proteklu sezonu dao je dopredsjednik Velimir Vrtarić.

Sezona je bila turbulentna, došlo je do osipanja igrača i ispalo se u niži rang pa je 15. lipnja klub prijavljen za nastup u Prvoj ligi. Premijer lige ove je godine bila preveliki zalogaj pa se dogodilo da se u mjesec dana igralo i po osam utakmica.

Kadeti kluba su se plasirali na završnicu u Poreču gdje su zauzeli posljednje, osmo mjesto. Vrtarić je posebno zahvalio igračima kadetske ekipe jer su na svojim leđima iznijeli sezonu gdje su igrali i za prvu ekipu i za drugu ekipu i u kadetskom rangu.

Damir Varošanec je prokomentirao stanje kluba naglasivši jedan neuspjeh kluba i dva uspjeha. Neuspjeh je što se ispalo u niži rang, a uspjesi su što se sezona odradila s domaćim kadrom i što su financije svedene u ovoj sezoni u korektne okvire. Od 03. rujna do 27. lipnja potrošeno je 330.000 kn, od čega je čak 165.000 kn otpalo na stare dugove. Dug za ovu sezonu još iznosi 35.000 kn što se odnosi na suce na posljednjoj utakmici, put do Metkovića i zaštitare. Varošanec je zahvalio trenerima svih ekipa i stručnim stožerima što su svoj posao odradili bez naknade.

Što očekivati u idućoj sezoni?

Velimir Vrtarić najavio je iduću sezonu u kojoj će čakovečki klub biti prvoligaš. Korektni su odnosi s RK Vidovcem iz kojeg se očekuje dolazak četvorice igrača što bi se trebalo riješiti u srpnju. Naglašeno je glede financija da je klubu najviše pomogao grad Čakovec, a da novi kriteriji Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije ne pogoduju klubu. Rukometaši bi tijekom cijele godine trebali dobiti 20.000 kn, a samo je primjerice dug za suce iz Metkovića 8.500 kn. Gostovanje u Metkoviću klub je stajalo 20.000 kn, a svako gostovanje odnese oko 10.000 kn. Iako će klub nastupati u nižem rangu troškovi puta se neće smanjiti jer su klubovi u ovom rangu od Slavonije do Dalmacije.

Račun blokiran, dug 760.000 kn!

Sezona je odrađena uz brojne probleme, no financijski je puno toga ipak bilo pokriveno. Ono što je klubu omča oko vrata jeste ostavština prijašnjih uprava – blokirani račun i dug od 760.000 kn! Za iduću sezonu bit će potrebno 400.000 do 450.000 kn.

Dario Varga: Nema razloga da se ne ostane prvoligaš

Svoje kratko izlaganje imao je aktualni trener Dario Varga. Tijekom sezone na klupi su se promijenila četiri trenera. Kako je dio igrača bio završni razred odaziv na treninge bio je slab, a činjenica da su se zadnje tri utakmice igrale s vratarom na mjestu pivota dovoljno govori sama za sebe. Pripreme će početi početkom kolovoza. Varga smatra, ako će se korektno raditi i trenirati, ostanak u ligi ne bi smio biti upitan.

Krunoslav Gosarić: Ne bih vam htio biti u koži

Predsjednik Međimurskog rukometnog saveza Krunoslav Gosarić čestitao je svima koji se bore za opstanak kluba i naglasio da im ne bi htio biti u koži. Bez novaca se ne može, grad i županija imaju sve manje sredstava i ne treba živjeti u iluzijama da će financijsko stanje biti bolje. Gosarić je još dodao žalostan primjer školske rukometne lige koje je jedno vrijeme djelovala, pa je zamrla jer se ne može namaknuti 35.000 kn za njeno djelovanje i za sudjelovanje velikog broja školske djece u rukometnim nadmetanjima.

Davor Varga: Rješenje je stečaj, ono što se radilo kadetima je nehumano

Bivši igrač Davor Varga iznio je svoje rješenje. Rekao je da treba napraviti stečaj kluba i krenuti od trećeligaškog ranga. Još je dodao kako su kadeti su slabiji 30 % i ispast će se i iz prvoligaškog ranga, a klub s obzirom na trenutnu situaciju neće doći ni do pola sezone. Varošanec je reagirao izjavom kako je Davor bio jedan od prvih koji je napustio klub na što mu je Davor odgovorio kako je otišao jer se nije redovito treniralo, da je ono što se radilo kadetima bilo nehumano i da su oni puno propatili.

Miljenko Topličanec: Kvaliteta je neupitna, disciplina je upitna

U raspravu se uključio Miljenko Topličanec rekavši kako su kadeti Međimurja na završnici bili ravnopravni Zagrepčanima i da je kvaliteta neupitna, no upitna je disciplina.

Uprava bez predsjednika i bez Nadzornog odbora

Do sljedeće Skupštine koja bi mogla biti izvanredna uoči sezone klub će voditi uprava bez predsjednika, dopredsjednik je Velimir Vrtarić. Predstavnik županije je Matija Posavec, predstavnik grada se ne zna. Još su članovi Kristijan Hamer, Damir Varošanec i Damir Peras. Pregovara se i s Nenadom Hranilovićem te nedostaje još barem jedan član kako bi Upravni odbor činilo barem devetero ljudi, a najviše njih jedanaest. Nadzorni odbor dao je ranije ostavku u pisanom obliku koja je prihvaćena tako da klub nastavlja svoje djelovanje bez predsjednika i Nadzornog odbora.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije