KUGLANJE

KK ŽELJEZNIČAR Noa Branilović brončani na Prvenstvu Hrvatske!

U nedjelju je u Zaprešiću održano prvenstvo Hrvatske u disciplini sprint za juniore na kojemu su nastupila i dvojica mladih kuglača čakovečkog Željezničara

Na prvenstvu je nastupio ukupno 41 mladi kuglač iz cijele Hrvatske, a kuglači Željezničara imali su zapaženu ulogu. U kvalifikacijama je Noa Branilović zauzeo 3., a tek 15 godišnji Borna Murić 20. Kako se u daljnje natjecanje plasira najboljih 16 Borna je tako zauzeo 20. mjesto, uz napomenu da je on još uvijek mlađi junior pa je to dobar rezultat.

Noa Branilović plasmanom na 3. mjesto izborio je dobar startni broj za daljnje natjecanje, a igrom je pokazao da to nije bilo slučajno. U osmini završnice pobijedio je Luku Čevizovića iz Novske, a zatim u četvrt završnici Franka Perkovića iz Fortune Đakovo.

Treba reći da je u oba nastupa do pobjede došao u doigravanju nakon što je u setovima bilo 1:1. To što mu je uspijevalo u ta dva susreta nažalost nije mu u polu završnici u kojoj je igrao protiv kasnijeg prvaka Hrvatske Nike Kalvia iz kluba Slavonski Banovac Pakrac.

To je bio daleko najuzbudljiviji dvoboj prvenstva jer je u setovima bilo 1:1, a onda se niti u prvom doigravanju nije uspio dobiti pobjednik jer je opet bilo neriješeno. Tek u drugom krugu doigravanja Noa je bio slabiji za jedan jedini čunj i to mu je odnijelo samu završnicu. No i brončanim odličjem sigurno je zadovoljan kao što su zadovoljni i u klubu, a kako je izjavio jedan od trenera mladih „to je tek početak berbi medalja u ovoj sezoni“.

Natjecanja mladih se nastavljaju pa će tako već u nedjelju na prvenstvo Hrvatske nova dva mlada kuglača Željezničara na disciplinu sprint u kategoriji mlađih juniora.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije