zdrav način prehrane

FTRUC! U petak u Podturnu ‘Murski kamp zdrave hrane’

Riječ je o sportskoj udrugi 'FTRUC!' koju su lani osnovali entuzijasti, najvećim dijelom međimurski policajci

U petak, 11. listopada, u podne, kod zgrade općinske uprave u Podturnu počinje “Murski kamp zdrave hrane”.

-Građanima će biti predstavljena priprema zdrave hrane i napitaka, to jest nutritivno kvalitetne hrane kao što su voće, povrće, žitarice i med, uz vodu kao izvor života. Tu je i naglasak na koristi od boravka u prirodi, kretanja i naročito bicikliranja – najavljuju organizatori.

Riječ je o sportskoj udrugi “FTRUC!” koju su lani osnovali entuzijasti, najvećim dijelom međimurski policajci (aktivni i umirovljeni), ali su u njoj i brojni drugi građani.

-Cilj nam je očuvanje, održavanje, poboljšavanje i unapređenje psihofizičkih sposobnosti svih građana, sudionika Domovinskog rata te djelatnih i umirovljenih policijskih službenika, zaštita njihova zdravlja te povećanje kvalitete života djece, mladih i odraslih obogaćivanjem njihovog slobodnog vremena tjelesnom vježbom i sportskim aktivnostima – kaže predsjednik udruge Miljenko Vrbanec.

Kamp organiziraju u suradnji s Općinom Podturen i na njemu će predstaviti pripremu hrane i napitaka koji potiču zdrav način prehrane i života. Bit će postavljeni šator, klupice i štandovi kao mjesto za degustaciju tako spravljene hrane i zdravih napitaka.

Angažirano je i Gradsko društvo Crvenog križa Grada Čakovca koje će provesti svoje preventivne zdravstvene programe. Prije svega riječ je o prevenciji šećerne bolesti te bolesti krvnog tlaka – stoga će posjetitelji moći izmjeriti razinu šećeri i krvni tlak.

-Na manifestaciju su pozvani svi, a osobito najmlađa populacija, već od vrtića, kako bi im ukazali na koristi koje donose zdrava prehrana i kretanje – dodaje predsjednik Vrbanec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije