'Budi vidljiv, budi siguran'

FOTO Preventivne aktivnosti preloške policije na ‘Danima kruha i zahvale’

Policija na Danima kruha i zahvale u Prelogu

Prošle subote, 5. listopada u prijepodnevnim satima na Trgu slobode u Prelog, tijekom manifestacije “Dani kruha i zahvale”, preloški kontakt policajci proveli su preventivne aktivnosti iz akcije “Budi vidljiv, budi siguran”.

Potporu provođenju preventivnih aktivnosti usmjerenih na podizanje razine sigurnosti u cestovnom prometu, pružili su gradonačelnika Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije Alenka Hošnjak i zamjenik načelnika Policijske postaje Darko Marđetko.

Na informativnom punktu, postavljenom na prostoru ispred Doma kulture, mnogobrojni građani upozoreni su na potrebu striktnog poštivanja zakonske regulative vezane za sigurno i nesmetano kretanje pješaka i biciklista u cestovnom prometu, kao i na obvezu korištenja reflektirajućih materijala noću i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Tim povodom posjetiteljima informativnog punkta podijeljeni razni reflektirajući promotivni materijali (reflektirajuće prsluci, kape, privjesci i trakice) osigurani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Preloga. Ujedno, posjetiteljima su podijeljeni edukativni letci Policijske uprave međimurske pod nazivom “Pješaci sigurno u prometu” i “Biciklisti pažnja”.

Zajedničkom preventivnom aktivnošću policije i Grada Preloga građanima je skrenuta pozornost na striktno poštivanje zakonske regulative koja se odnosi na kretanje pješaka i biciklista u prometu s ciljem da se kod najugroženijih sudionika u prometu podigne svijest o potrebi obilježavanja reflektirajućim materijalima. Na taj način direktno se utječe na poboljšanje ukupnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, konkretno na područjima gdje se provode ovakve i sliče preventivne aktivnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije