ČAKOM

AH, TA PRAVILA Uložena žalba na imenovanje nove direktorice ČAKOM-a, Ivici Perhoču mandat produžen do veljače 2025.

Na imenovanje Lidije Miše-Jalšovec kao direktorice ČAKOM-a uložena je žalba

Mandat Ivice Perhoča, direktora ČAKOM-a primiče se kraju i umirovljenički dani kucaju na vrata. Stoga je ČAKOM tijekom ljeta tražio novog direktora. Prvi natječaj je bio poništen, dok je na drugi natječaj pristiglo jedanaest prijava, od kojih je pet prijava bilo pravovaljano. Sa svim kandidatima koji su poslali pravovaljane prijave članovi Nadzornog odbora obavili su razgovor.

Već smo se ponadali…

Nakon obavljenih razgovora i proučene pristigle dokumentacije pravovaljanih prijava kandidata, Nadzorni odbor ČAKOM-a jednoglasno je donio odluku te je predložio Skupštini Društva da za novu Upravu Direktora imenuje Lidiju Miše-Jalšovec, diplomiranu ekonomisticu iz Čakovca te državnu revizoricu.

Odluka je bila objavljena 18. rujna, no dogodio se obrat u cijeloj priči – uložena je žalba na imenovanje Lidije Miše-Jalošovec. Javnosti nepoznati netko smatra da Lidija Miše-Jalšovec, prema dostavljenoj dokumentaciji, nema jedan od potrebnih uvjeta za direktora ČAKOM-a, a taj je traženo iskustvo od pet godina na rukovodećim poslovima. Je li Nadzorni odbor slučajno zaboravio na taj uvjet ili ih je Miše-Jalšovec na razgovoru uvjerila da ona može preuzeti uzde ČAKOM-a, nije poznato. Od sredine rujna naša su pitanja ČAKOM-u o imenovanju Miše-Jalšovec ostala neodgovorena. Trenutno nije ni jasno hoće li natječaj biti poništen ili će pak Skupština (koji čine predstavnici općina i grada osnivača), prema prijedlogu Nadzornog odbora, imenovati Miše-Jalšovec direktoricom.

Selo priča…

Nedugo nakon odluke Nadzornog odbora počele su kružiti priče da ČAKOM nije čekao na odluku Skupštine o imenovanju nove direktorice, već da su ju odmah upisali kao direktoricu u Sudski registar. No jednostavnom pretragom Sudskog registra vidljivo je kako je kao direktor upisani Ivica Perhoč te da mu je mandat, koji je trebao prestati 19.9.2024. godine, produžen do veljače 2025. godine i to samo dan prije objave odluke Nadzornog vijeća o imenovanju direktorice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije