BELICA

FOTO Belica proslavila 24. Festival krumpira uz Dane kruha i zahvalnosti za plodove jeseni

Općina Belica, poznata kao središte proizvodnje krumpira u Međimurju, danas je po 24. put organizirala svoj tradicionalni Festival krumpira, koji se ove godine održao u sklopu Dana kruha i zahvalnosti za plodove jeseni

Program je započeo svetom misom u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a nakon toga se u društvenom domu Općine Belica održalo središnje događanje.

Mještani Belice, Gardinovca i okolnih mjesta, kao i svi ljubitelji krumpira, okupili su se kako bi uživali u raznolikim jelima i delicijama.

Posjetitelji imaju priliku kušati razna jela od krumpira, plodove jeseni i domaći kruh, a organizatori su pripremili i podjelu stotinjak kilograma krumpira.

Događanje je obogatila suradnja raznih udruga, uključujući Udrugu žena Belica, OŠ Belica, DV Svetog Nikole, DV Općine Belica, UDVDR-a, te Udruge proizvođača merkantilnog krumpira Međimurske županije.

Festival krumpira tako je još jednom potvrdio svoju tradiciju okupljanja zajednice u proslavi plodova jeseni i bogatstva međimurske poljoprivrede.

Manifestacija i dalje traje, stoga, dođite u Belicu i uživajte u jesenskom ugođaju!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije