dan ružičaste vrpce

FOTO Nježan dodir nade – Obilježen Dan ružičaste vrpce u Čakovcu

Obilježavanje Dana ružičaste vrpce postalo je simbol nade, hrabrosti i zajedništva

Članice Kluba Nova Nada, zajedno s članovima drugih klubova koji djeluju unutar Županijske lige protiv raka Čakovec, danas su u Čakovca obilježile Dan ružičaste vrpce, dan posvećen ženama koje se bore s rakom dojke. Ova posebna akcija postala je izvor nade i podrške, pružajući važan korak prema osvješćivanju javnosti o potrebama oboljelih te poticanju prevencije.

Međimurska županija ponosno prednjači u Hrvatskoj po odazivu na mamografske preglede u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Ovaj rezultat svjedoči o visokoj razini svijesti i odgovornosti građana prema vlastitom zdravlju, kao i o dugogodišnjim edukacijskim programima koje su provodili naši stručnjaci. Ti programi igraju ključnu ulogu u podizanju svijesti o važnosti redovitih pregleda.

„Rak dojke i dalje je najčešći zloćudni tumor među ženama širom svijeta. Ako se bolest otkrije na vrijeme, izlječivost je u vrlo visokom postotku. To jasno pokazuje koliko je važno educirati i osvijestiti javnost“, ističu međimurski liječnici, naglašavajući značaj zajedničkog truda u borbi protiv ove bolesti.

Tijekom subotnjeg prijepodneva, brojni su građani posjetili štand označenog ružičastom vrpcom, gdje su imali priliku dobiti edukativni materijal i korisne savjete od hrabrih žena koje su uspješno pobijedile ovu tešku bolest. Njihove priče inspiracije i hrabrosti pružaju nadu svima koji se suočavaju s izazovima bolesti.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije također se uključio u akciju, organizirajući šetnju gradom i perivojem nazvanu Ružičasta tura hodanja. Ova šetnja simbolizira zajedništvo i podršku te potiče sve sudionike da aktivno brinu o svom zdravlju.

Akciju su podržali župan Međimurske županije, Matija Posavec, te gradonačelnica Čakovca, Ljerka Cividini. Oboje su naglasili kako su predanost naših zdravstvenih djelatnika i volontera u klubovima Županijske lige protiv raka temelj zajednice kada je riječ o prevenciji bolesti današnjice, pa tako i raka dojke. „Ova akcija nije samo događaj; to je poziv svima nama da se zajedno borimo za zdravlje i sreću naših sugrađana“, poručili su, podsjećajući nas na važnost solidarnosti i podrške.

Obilježavanje Dana ružičaste vrpce tako je postalo simbol nade, hrabrosti i zajedništva, a svaki korak koji učinimo u borbi protiv raka dojke snažan je znak da zajedno možemo učiniti razliku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije