VELIKA FOTOGALERIJA

FOTO/VIDEO Interaktivna edukacija i pokazne vježbe privukle pažnju posjetitelja na Sajmu sigurnosti i prevencije u Čakovcu

Danas je, u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec, održan veliki 9. Sajam sigurnosti i prevencije. Sajam je započeo u 10 sati, a završava u 16 sati

Na njemu su brojni izlagači iz područja sigurnosti i prevencije predstavili javnosti modernu opremu i tehnička pomagala koja koriste u svakodnevnom radu.

Poseban naglasak bio je stavljen na edukaciju najmlađih kroz razne preventivne radionice. Djeca su tako mogla sudjelovati u radionicama poput “Sigurnost djece na internetu”, “Predškolci u cestovnom prometu” i “Čarobnjaci u akciji – mali forenzičari”, gdje su na interaktivan i zabavan način učila o važnosti sigurnosti u svakodnevnom životu.

Za najmlađe je Kazalište Smješko iz Zagreba izvelo predstavu “Znakovi za najmlađe”, koja je kroz igru i pjesmu djecu podučila pravilnom ponašanju u prometu.

Posjetitelji su na pedesetak informativnih punktova imali priliku upoznati se s radom civilne zaštite, vatrogasaca, carinika, pripadnika crvenog križa i mnogih drugih.

Svoje preventivne aktivnosti predstavili su i policijski službenici iz Međimurja, ali i iz drugih dijelova Hrvatske, kao i njihovi kolege iz Mađarske i Slovenije, što je sajmu dalo i međunarodni karakter.

Poseban interes izazvale su pokazne vježbe, koje su započele u 13 sati.

Na platou ispred dvorane, međimurski interventni policajci demonstrirali su rad s oružjem i borilačke vještine, dok su na dijelu kolnika prikazali dramatičnu potjeru za naoružanim počiniteljima.

Također, posjetitelji su imali priliku vidjeti vježbe s obučenim službenim psima koji su demonstrirali svoje vještine u otkrivanju oružja, droge i zapaljivih tvari.

Za veliko finale, civilna zaštita Međimurske županije, zajedno s hitnim službama i HGSS-om, izvela je spektakularnu simulaciju spašavanja unesrećenih nakon potresa, u kojoj su pokazali vještine evakuacije i zbrinjavanja unesrećenih.

Sajam je ponovno potvrdio svoj značaj u podizanju svijesti o važnosti sigurnosti i prevencije, privlačeći posjetitelje svih dobnih skupina te educirajući ih kroz interakciju i dinamične prikaze svakodnevnih izazova u ovom području.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije