DOM ZDRAVLJA ČAKOVEC

NACIONALNI TJEDAN DOJENJA Klara Klobučarić: Dojenje je najbolji i najpristupačniji oblik hranjenja djeteta

Danas, 4. listopada u Čakovcu se obilježio Nacionalni tjedan dojenja

Danas, 4. listopada u Čakovcu se obilježio Nacionalni tjedan dojenja pod prigodnom temom “Smanjenje razlika: Podrška dojenju za sve”. U prostorima zgrade Scheier održalo se tako nekoliko predavanja koja su budućim, ali i mladim mamama koje se suočavaju s izazovima u prvim mjesecima majčinsta pružila podršku.

Podrška majkama

Smanjenje razlika: Podrška dojenja za sve, Posjet patronažne sestre, Prednosti dojenja za majku i dijete, Hranjenje prematurusa, Emocionalna stanja nakon poroda bile su stručne teme s kojima su se na predavanjima upoznale mame. Jedna od organizatorica predavanja, patronažna sestra u Domu zdravlja Čakovec, Klara Klobučarić napomenula je kako obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja povećava svijest o važnosti dojenja te da se mlade majke osvijeste kako postoji podrška kada dođe do kriznih situacija i izazova.

Dojenje je najzdraviji odabir

“Naš je cilj poticati na dojenje koji je zapravo najjeftiniji, najpristupačniji oblik hranjenja djeteta. Nema bočice, nema potrebe grijanja mlijeka, kontakt dijete-majka tu je najvažniji”, napomenula je sestra Klara Klobučarić. Koliko je podrška važna u ranim danima majčinstva, pokazuje i brojnost mama koje su odlučile slušati predavanja.

Nacionalni tjedan dojenja diljem Hrvatske obilježava se od 1. do 7. listopada s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu te promicanja dojenja kao najzdravijeg odabira.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije