UPRAVNO VIJEĆE BOLNICE ODLUČILO

PRIOPĆENJE PREDSJEDNICE ‘Pacijenti ne moraju znati tko je osnivač, njima je bitno da imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu’

'Nadamo se da će g. Hren opravdati povjerenje koje smo mu dali i da će osnažiti bolnicu' - poručuje Antonia Marodi Medvedec

Nakon održane sjednice Upravnog vijeća objavljujemo službeno priopćenje predsjednice Antonie Marodi Medvedec, mag.oec.,MBA.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Predstavljanje teze, da netko želi uzeti bolnicu i mi to ne damo jer smo pravi Međimurci je potpuno krivo. Mi smo Međimurci, ali smo i Hrvati i Europljani. Budućnost je u suradnji, modernizaciji i upravljanju a ne samo u branjenju sadašnjih pozicija.

Sustav gdje osnivačka prava stvaraju temelje za reformu zdravstvenog sustava cijele države, kako bi se sveobuhvatnim pristupom svim općim bolnicama u državi ta reforma kvalitetno provela ne uzima nikome ništa. Općenito, ova priča o vlasništvu i ravnatelju, zapravo skreće pažnju s onoga što je važno. A to je da pacijenti i dalje imaju kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu. Oni ne moraju znati tko je osnivač, njima je bitno da imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. I to je najbitnije.

Upravno vijeće je dalo prijedlog za izbor g. Hrena iz razloga što su za upravljački dio bolnice potrebne promjene, a s druge strane to je osoba koja ima znanja i iskustva u upravljanju financijama, ljudskim resursima, organizacijom rada, vođenjem projekata, javnom nabavom i drugim procesima koji su bitni za veliki sustav. Nadamo se da će g. Hren opravdati povjerenje koje smo mu dali te da će njegovo menadžersko iskustvo u javnom i privatnom sektoru osnažiti našu bolnicu, pridonijeti stabilizaciji naše bolnice te unaprijediti razvoj.

Isto tako ćemo, u suradnji sa novim ravnateljem, u najkraćem mogućem roku, sazvati konferenciju za novinare i predstaviti sve podatke o poslovanju bolnice u prošlom razdoblju kako bi javnost dobila sve potrebne i detaljnije podatke kao dio primopredajnog procesa i time uvid u podršku koju bolnici pruža država, regionalna ali i lokalna samouprava.

Željela bih se zahvaliti na suradnji doktoru Igoru Šegoviću u ovom proteklom razdoblju. Županijska bolnica Čakovec u njemu ima prije svega sjajnog stručnjaka, koji svoj posao zaista radi predano i sigurna sam da će to tako biti i dalje, na zadovoljstvo naših, u ovom slučaju, malih pacijenata.“

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije