važnost integracije u društvo

AKTIVNO SLOBODNO VRIJEME Članovi Udruge slijepih provode niz zanimljivih i korisnih aktivnosti

Udruga slijepih Međimurske županije stalno nastoji poboljšati kvalitetu života svojih članova i integrirati ih u sva područja života zajednice.

Jedno od područja je i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Slijepe osobe su jako ograničene izborom aktivnosti koje su prilagođene njima i na kojima one mogu ravnopravno sudjelovati, stoga smo osmislili takve aktivnosti u sklopu projekta ‘Slobodno vrijeme za nas’.

Provođenje slobodnog vremena izvan kuće poboljšava integraciju slijepih osoba u društvo i doprinosi senzibilizaciji javnosti o slijepim osobama i drugim osobama s invaliditetom, a slijepe osobe ostvaruju svoje osnovne potrebe za druženjem, smanjuju izoliranost, poboljšavaju psihofizičke sposobnosti i snalaženje u prostoru.

Zadovoljni smo što su općine Međimurske županije prepoznale ovu potrebu slijepih osoba i sufinancirale naše aktivnosti projektom Slobodno vrijeme za nas.


U ljetnim mjesecima smo organizirali niz aktivnosti:


-Posjetili smo Muzej čokolade i vozili se žičarom na Sljeme što su nam omogućile općine Selnica, Domašinec i Pribislavec, sudjelovanje na Ljetnoj akademiji za slijepe osobe sufinancirala je općina Nedelišće, a duhovnu obnovu u Ludbregu i hodočašće u Mariju Bistricu općine Kotoriba i Sveti Juraj na Bregu.


-I dalje omogućujemo uslugu frizera, što sufinanciraju općine Vratišinec, Donja Dubrava i Sveti Martin na Muri, te rekreaciju na bazenima koju omogućuju općine Belica i Sveti Juraj na Bregu.


-Organizirali smo i niz kreativnih radionica, te radionicu o pomagalima za slijepe, što su sufinancirale općine Domašinec, Donja Dubrava, Selnica, Strahoninec i Sveti Martin na Muri.


Društvena integracija slijepih osoba ima pozitivne učinke ne samo za fizičko i psihičko zdravlje slijepih, nego i za cijelo društvo koje se upoznaje s mogućnostima slijepih osoba i tako pridonosi toleranciji javnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije