OPSADNO STANJE

ČAKOVEC Policije ‘ko u priči’: Što se to događa kod GOC-a?

Od ranog jutra je oko dvorane Graditeljske škole u Čakovcu uočena pojačana prisutnost policije koja je zabrinula naše čitatelje

Međutim, nema razloga za paniku. GOC je pod policijskom opsadom zbog priprema za veliki Sajam sigurnosti i prevencije koji će se održati sutra, 4. listopada, u organizaciji Policijske uprave međimurske.

Sajam sigurnosti i prevencije, koji traje od 10 do 16 sati, ove godine seli se u sportsku dvoranu Graditeljske škole Čakovec zbog loše vremenske prognoze. Ulaz je, kao i uvijek, besplatan za sve posjetitelje.

Na sajmu će sudjelovati brojni izlagači koji će predstaviti različitu opremu i tehnička pomagala koja koriste u svakodnevnom radu. Osim toga, posjetitelji će moći sudjelovati u raznim preventivnim radionicama, od kojih su mnoge namijenjene najmlađim članovima zajednice. Neke od radionica uključuju “Sigurnost djece na internetu”, “Prevencija zlouporabe sredstava ovisnosti” i “Stop nasilju među djecom i mladima”.

Djeca će također moći uživati u predstavi “Prvi koraci u prometu”, koju izvodi “MAK teatar”, a koja na razigran način poučava djecu o pravilnom ponašanju u prometu.

Posjetitelji će moći obići pedesetak informativnih punktova na kojima će se predstaviti rad raznih službi – od policije i vatrogasaca, do pripadnika civilne zaštite, carine i Crvenog križa.

Osim domaćih policijskih službenika, na sajmu će sudjelovati i predstavnici policije iz Mađarske i Slovenije, što događaju daje i međunarodni karakter.

Sajam sigurnosti i prevencije postao je tradicija u Čakovcu, a svake godine privlači sve veći broj posjetitelja i izlagača, istovremeno podižući svijest o važnosti sigurnosti i prevencije u društvu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije