IZBOR LJEPOTE

MISS MEĐIMURJA Laura Dasović: Živim u Zagrebu, no obiteljski korijeni su iz Čakovca

Laura Dasović iz Zagreba ove je godine osvojila titulu Miss Međimurja

Proteklog vikenda u Starom gradu u Čakovcu održan je izbor ljepote, odnosno natjecanje za Miss Međimurske županije. Sedam je djevojaka prošetalo pistom i pokazalo zašto baš one zaslužuju biti nova Miss. No tijara je mogla pripasti samo jednoj, a to je bila Laura Dasović (19) iz Zagreba. Prvom pratiljom okrunjena je Paula Levačić (20) iz Čakovca.

“Imam 18 godina i visoka sam 180 cm. Završila sam Školu za modu i dizajn u Zagrebu, a u slobodno vrijeme me opušta crtanje. Bavim se modelingom, ali istaknula bih da sam trenirala karate 11 godina te se natjecala na državnim i svjetskim natjecanjima, gdje sam položila crni pojas. Od stranih jezika govorim engleski jezik”, otkrila je o sebi na natjecanju Laura, no kako bismo saznali više od njoj, postavili smo joj nekoliko kratkih pitanja.

Kako se osjećate nakon osvajanja titule miss Međimurja? Je li Vam pobjeda bila očekivana ili Vas je iznenadila?

Ne mogu opisati tu količinu sreće i uzbuđenja nakon što sam na proglašenju čula svoje ime. Nisam očekivala pobjedu, cure su sve bile predivne karakterom i fizički, ali vjerovala sam u sebe.

Što Vas je motiviralo da se prijavite na natjecanje? Je li to bio Vaš san od malih nogu ili ste se spontano odlučili?

Oduvijek mi je bio san prijaviti se na natjecanje za Miss. Općenito sve u vezi mode me zanima i sada sam osjećala da je pravo vrijeme za to.

Iz kojeg ste mjesta? Što kaže Vaša obitelj na pobjedu, prijatelji?

Živim u Zagrebu, ali obiteljski korijeni su iz Čakovca. Cijela obitelj je ponosna na mene, pogotovo mama i tata, oni su moja najveća podrška u svemu što volim. I moji se prijatelji s ponosom raduju zajedno sa mnom.

Kakvi su vaši planovi za budućnost? Hoćete li se više posvetiti modnoj industriji ili imate druge ciljeve i ambicije?

Planiram upisati fakultet i jednoga dana imati što bolji posao, ali uz to definitivno bih se posvetila i modnoj industriji jer je to moja najveća strast.

Međimurje je poznato po svojoj kulturi i prirodnim ljepotama. Kako bi ste predstavili svoju regiju na nacionalnoj ili čak međunarodnoj sceni?

Najprije bih spomenula bogatu tradiciju i povijesne baštine, specifične prirodne ljepote, ljubazne, vrijedne i uvijek nasmijane ljude. Međimurje je i poznato po svojim folklornim skupinama koje njeguju narodne plesove i pjesme, a tijekom godine se održavaju različiti sajmovi gdje se prezentiraju lokalni proizvodi i običaji i ta tradicija doprinosi očuvanju identiteta i kulture ovog kraja.

Zanimljivo je i to što se Laura ove godine već jednom natjecala za najljepšu u županiji, i to za Miss Požeško-slavonske županije u svibnju, no okrunjena je Ivana Krajina. Uvjet za prijavu za Miss bilo koje županije je da su natjecateljice hrvatske državljanke, neudane i bez djece te da su u dobi između 17 i 27 godina.

Navijat ćemo za Lauru na sljedećem natjecanju Miss Hrvatske za Miss svijeta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije