susret generacija

OŠ TOMAŠA GORIČANCA U druženju umirovljenika i učenika obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Svake godine prvog dana mjeseca listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba radi isticanja važnosti poboljšanja kvalitete njihova života i sprječavanja njihove izoliranosti u društvu

Kako bi se u OŠ Tomaša Goričanca što ljepše obilježio ovaj dan, učiteljica Olivera Šercer Žokalj i knjižničarka Patricija Husajina u sklopu školskog projekta ‘Zajedno učimo, stvaramo i promičemo bolji svijet’ pozvale su u goste umirovljenike: Nevenku Rojko (predsjednicu Podružnice umirovljenika Palovec), Slavicu Švenda, Stjepana Švendu i Katarinu Baksa.

Smjestivši se u školsku knjižnicu, umirovljenici su proveli ugodnih sat vremena u razgovoru s učenicima. Prisjetili su se nekih starih običaja, a glavna je tema bila svadba. Učenici su pažljivo slušali kako im se na kajkavskom govoru opisuju nekadašnji svadbeni običaji. Baba gljive bere, šere kapeton, prfkači, cimeri, dever i pocnehalja samo su bili dio velike teme o kojoj se raspravljalo.


Na temelju onog što su imali priliku čuti učenici će sastaviti Rječnik pojmova u digitalnom obliku te tako svima omogućiti mali povratak u prošlost.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije