ODLIČNI REZULTATI

ČESTITAMO Judaši Zrinskog briljirali na Međunarodnom turniru u Sloveniji

Osvojili su čak šest medalja!

U subotu, 28. rujna, judaši Zrinskog nastupili su na međunarodnom turniru “Pokal Dupleka” u Sloveniji, na kojem je sudjelovalo 386 natjecatelja iz 56 klubova iz 6 zemalja.

Prvi su nastupili kadeti. Nikola Jalšovec, u kategoriji do 73 kilograma, u prvoj je borbi uspješno pobijedio koristeći nožnu tehniku.

U četvrtfinalu je, nakon samo nekoliko napada, izveo lijepo bacanje i plasirao se u polufinale. Nažalost, u polufinalu je izgubio, a u borbi za broncu, nakon greške u repasažu, zauzeo je 5. mjesto. Vrijedi istaknuti da je Nikola u lipnju imao operaciju koljena, što čini ovaj rezultat vrlo dobrim povratkom na natjecanja

Loren Janković Crnčec, u kategoriji do 55 kilograma, suočio se u prvoj borbi s poznatim judašem. Nakon teške borbe, zbog dvije kazne, Loren je bio prisiljen krenuti u napad, no protivnik je to iskoristio i izveo zahvat gušenja. Međutim, u repasažu se Loren oporavio i zabilježio dvije pobjede, čime je osvojio 3. mjesto.

Nakon kadeta, nastupili su judaši do 15 godina. Nika Đurinić, u kategoriji do 52 kilograma, odlično je započela turnir. Prvo je pobijedila predstavnicu iz Austrije, a zatim i judašicu iz Hrvatske, čime se plasirala u finale. Ipak, u finalu je napravila grešku u parteru i na kraju osvojila 2. mjesto.

Petar Balunović i Iker Novak natjecali su se u istoj kategoriji, do 55 kilograma. Petar je u prvom napadu izveo atraktivnu tehniku i pobijedio protivnika, prolazeći dalje. Iker je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je bio uspješniji od predstavnika iz Hrvatske.

Nakon još jedne pobjede, Iker se plasirao u finale, gdje je čekao protivnika iz druge skupine. Petar je, s druge strane, u drugom kolu pobijedio predstavnika iz Hrvatske, a zatim slavio i u polufinalu, također protiv hrvatskog judaša, čime je izborio mjesto u finalu. U finalu su se sučelili Petar i Iker, a nakon tri minute borbe Petar je pobijedio i osvojio 1. mjesto, dok je Ikeru pripalo 2. mjesto.

Meris Ramadani, u kategoriji do 60 kilograma, prvu je borbu uspješno završio, ali je u četvrtfinalu, nakon produžetaka i kontroverzne sudačke odluke, izgubio. U repasažu je bio dominantan i, nakon nekoliko napada, osvojio 3. mjesto.

Jakov Colev u kategoriji do 50 kilograma nije uspio zabilježiti pobjedu, ali je u drugoj borbi pokazao napredak i nedostajalo mu je malo više odlučnosti pri izvođenju tehnike.

U uzrastu do 10 godina, Tezej Janković Crnčec započeo je borbu agresivno, ali su ga nekoliko grešaka koštale pobjede. Nakon toga imao je još dvije borbe, od kojih je jednu pobijedio, a drugu, unatoč teškoj borbi, izgubio, čime je osvojio 3. mjesto.

”Turnir “Pokal Dupleka” bio je odlična prilika za naše judaše da se testiraju na međunarodnoj sceni. Iako je bilo nekoliko tehničkih pogrešaka, ukupno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima i pokazanim napretkom. Ovi nastupi daju nam jasnu sliku na čemu dalje trebamo raditi kako bi budući rezultati bili još bolji.

Važno je istaknuti borbenost i posvećenost naših natjecatelja, što nas ohrabruje za nadolazeće izazove.” Govori trener Filip Šeketa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije