nova sezona

CZK ČAKOVEC Popularna tribina ČČ već ovaj tjedan, ove godine 30. Jazz fair, novost je ‘Zvuk klasike’

Operetom „Grofica Marica” već ovog četvrtka počinje nova sezona popularne tribine Čakovec četvrtkom u Centru za kulturu, a na tribini će se tijekom sezone izmjenjivati predstave, koncerti ali i filmovi

Valja izdvojiti premijeru predstave „Grad složenog stanja” naše Kazališne družine Pinklec koja je na rasporedu 24. listopada. Program Centra za kulturu predstavili su ravnateljica Helga Lajtman, voditelj kazališne družine Pinklec i Tribine Čakovec četvrtkom Romano Bogdan, voditeljica filmske i izložbene djelatnosti Marina Kukolić i voditeljica glazbene djelatnosti Tamara Korunek Lesar.

Među bogatim programom su izložbe od kojih je prva idući tjedan u četvrtak i radi se o izložbi “Sanjati kazalište – predstave nastale prema djelima Ivane Brlić Mažuranić” a u sklopu susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej. Susret Assitej počinje u nedjelju, 6. listopada i traje do petka 11. listopada, a osim izložbe i predstava za djecu biti će održano još programa među kojima je i radionica mlade kritike. Ljubitelji filma moći će uživati u hit naslovima, kao i domaćoj i nagrađenoj europskoj kinematografiji.

Centar za kulturu Čakovec ove godine organizira jubilarni, 30. po redu Jazz fair koji će trajati tri dana, a neki od izvođača su domaći Big Band Čakovec i Marko Tolja. Novi ciklus „Zvuk klasike” počinje listopada prve subote u mjesecu, 5. listopada u 20 sati, u Dvorani Zrinski, a očekuje vas prvi koncert sezone u našem na kojem nastupa Ansambl Responsorium. Svoja ostvarenja imate će prilike pokazati i domaći amateri na dvije amaterske večeri. Centar osim toga nastavlja projekt „Naše malo kino”, u prosincu će se biti domaćin Dana smijeha Kerekes teatra, a ponovo u Centar za kulturu dolazi baletni ansambl Ukrajinskog klasičnog baleta s popularnim „Orašarom” koji će imati čak dvije izvedbe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije