lijepa svečanost

VIDEO/FOTO Uz veselje mališana i najave budućih planova otvoren novi vrtić u Hodošanu!

- Danas otvaramo novu stranicu predškolskog odgoja u Općini Donji Kraljevec. - rekla je ravnateljica Sandra Vlah prilikom otvorenja vrtića u Hodošanu

Ravnateljica je dodala kako se danas otvaraju dvije odgojno – obrazovne skupine u kojima je već upisano 47 djece u dvije skupine, starijoj i mlađoj. Osvrnula se ravnateljica i na riječi jednog malog polaznika – Teta, ja sam se ujutro plakao koliko je vrtić prekrasan!

Predsjednik Općinskog vijeća, Mladen Taradi dodao je pak kako je vrtić izrađen u svim planiranim rokovima. – Povećana je ekonomska cijena vrtića koji subvencionira Općina, dok je cijena za roditelje ostala ista. Cijena vrtića za šest satni boravak 46 eura, za deset sati boravka u vrtiću 53 eura, a za jaslice oko 91 eura, što je ujedno i najniža cijena u našem okruženju. – rekao je Taradi i dodao kako su vrata otvorena i za daljnje planove proširenja i dogradnje vrtića.

Potom se prisutnima obratio načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat – Konačno je stigao taj radostan trenutak kada svi u Hodošanu, ali i u cijeloj Općini priželjkujemo otvorenje vrtića čija je vrijednost izgradnje s kompletnom opremom iznosila milijun i sto tisuća eura.

Zahvala Đuri Horvatu

Osvrnuo se potom načelnik na dogradnje matičnog vrtića u Donjem Kraljevcu u kojem su se dogradile prostorije i kupila nova oprema te koji trenutno ima deset odjeljenja od čega su dvije jasličke skupine. Ukupna investicija u Dječji vrtić Ftiček iznosila je milijun i devesto tisuća eura, a načelnik Miljenko Horvat zahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji ovih važnih projekata, svim mještanima Hodošana na razumijevanju, dužnosnicima na dolasku, a posebno pokojnom poduzetniku Đuri Horvatu koji je pomogao pokrenuti investicijski ciklus velikodušnom donacijom od otprilike 150 tisuća eura.

-Kad otvaramo vrtić ili bilo koju predškolsku ustanovu to je poseban događaj koji nas ispunjava posebnom srećom i ponosom. Vrtić je djeci, koja su najranjivija skupina našeg društva drugi dom. Vrtić nije samo zgrada, već je i dom. Tete i zaposlenici vrtića su njegovo srce. – rekao je župan Matija Posavec i dodao kako se trenutno gradi ili dograđuje oko 30 vrtića.

Vrtići besplatni za sve!

-Nema općine ili grada gdje se najmanje jedan vrtić ne gradi, ili se uvode nove jasličke skupine. U odnosu na prošlu godinu 167 djece je više u vrtiću nego prošle godine. – zaključio je župan i dodao kako se trenutno radi na jednoj velikoj i važnoj temi, a to je da vrtići budu besplatni.

Ministar demografije i useljeništva, Ivan Šipić nije krio oduševljenje novoizgrađenim vrtićem, a ponajviše veseljem dječice koja ga je okruživala. -Djeca su budućnost naše zemlje te za njihovu budućnost moramo učiniti sve što je u našoj moći i ne ustuknuti pred izazovima. – dodao je.

Svečanost otvaranja vrtića dodatno su uveličali mališani svojim izvedbama, te Lovro, Ema, Ria i Ivano koji su sudjelovali u rezanju vrpce. Novi vrtić potom je uz prigodnu molitvu blagoslovio vlč. Silvio Košćak, novi župnik u Svetom Jurju u Trnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije