pilot projekt

VAŽNOST REKREACIJE OŠ Belica dio projekta ‘Aerobik s tatom, na penale s mamom’

Novi pilot-projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza okuplja učenice i učenike te njihove obitelji uz stručno vodstvo kineziologa na školskim igralištima i sportskim dvoranama!

 Dvadeset škola iz cijele Hrvatske svake druge subote tijekom školske godine organizirat će sportske, edukativne i rekreativne aktivnosti u kojima mogu sudjelovati svi – djeca i mladi te njihovi roditelji, bake i djedovi.

HŠSS ponosno najavljuje rekreativni projekt okupljanja obitelji na školskih igralištima, inicijativu „Aerobik s tatom, na penale s mamom“ kojom bismo školska igrališta diljem Republike Hrvatske pretvorili u centar sportskih događanja i radosno mjesto okupljanja malih i velikih zajednica.

Hrvatski školski sportski savez kineziolozima želi omogućiti prostor i uvjete za organiziranje rekreativnih aktivnosti u kojima mogu uživati djeca sa svojim bližnjima, a uz to razvijati interes za sport i sportske aktivnosti, a sve s ciljem povezivanja i socijalizacije kroz sport  i rekreaciju.

Koji su glavni ciljevi projekta?


Glavni su ciljevi ovog novog projekta povezati roditelje i djecu oko školskih aktivnosti na području škole; pretvoriti školska sportska igrališta u mjesta svakodnevnog okupljanja mladih i njihovih roditelja i obitelji; razvijati zdrave navike kod djece i roditelja te putem sportsko-rekreacijskih aktivnosti pozitivno utjecati na socijalizaciju djece i mladih, kao i njihovih roditelja, ali i omogućiti lokalnim zajednicama prepoznavanje ove ideje i aktivno uključivanje u program.

Tko organizira i provodi projekt?

Hrvatski školski sportski savez uz podršku Ministarstva turizma i sporta uspješno provodi sportskih i edukativnih projekata u koje uključuje više od 80 000 djece i mladih.

Osim što aktivno radi na rastu i razvoju projekata poput Univerzalne sportske škole, Vježbaonice i Sportskih praznika, ali i manjih edukativnih projekata poput Igram, pišem, lajkam, Medicinari u školskom sportu i Školski sport i olimpijski pokret, istražuje i prepoznaje potrebe djece i mladih u području sporta i rekreacije.

Projekt će koordinirati županijski školski sportski savezi, a provoditi 20 škola koje su prihvatile pilot-projekt u školskoj godini 2024./2025.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije