'STRIPoblaČAK'

U RIZNICI MEĐIMURJA Jedanaesti strip festival u organizaciji udruge ‘STRIPoblaČAK’

Ove godine, festival ponovno poziva ljubitelje stripa, povjesničare, kroničare i širu javnost da se pridruže

Jedanaesti strip festival u organizaciji udruge “STRIPoblaČAK” započinje u petak, 4. listopada u Čakovcu. Ovogodišnje izdanje donosi promjene – umjesto uobičajenog vikend programa, festival će trajati kroz različita događanja u periodu do 27. listopada.Od otvorenja festivala, predstavljanja knjige, izložbe, strip-radionice za djecu i strip-sajma.

Festival će otvoriti promocija knjige “Maurović: od Mula do Mula” autora Veljka Krulčića, koja na 250 stranica donosi 555 fragmenata i 244 ilustracije, uključujući i dosad nepoznate, iz života i stvaralaštva Andrije Maurovića – velikana hrvatskog stripa.

Nakon toga, posjetitelji će moći razgledati izložbu “Hrvatski strip i reklama, treće izdanje” kustosa Veljka Krulčića. Ova jedinstvena postavka, koja prikazuje strip-reklame više od 30 domaćih autora, bit će otvorena sve do završetka festivala. Radove Bekera, Dragića, Voljevice, Baruna, Marušića, Helene Janečić i još 27 drugih strip-umjetnika moći ćete razgledati već ovaj petak. Nakon Zagreba i Požege, izložba stiže u Čakovec, obogaćena novim elementima. Izložba je svojevrsni panoramski prikaz doticaja dvaju medija, stripa i reklame u Hrvatskoj kroz razdoblje od čitavog stoljeća.

Poseban gost festivala je i 28-godišnji strip-umjetnik Mihael Bađun iz Varaždina, autor plakata festivala, koji je svojim radom “Abadon” stekao značajnu prepoznatljivost na strip-sceni i moglo bi ga se nazvati strip-autorom nove generacije.

Tijekom proteklih deset godina, “STRIPoblaČAK” je ugostio mnoga istaknuta imena strip-umjetnosti, poput Julesa Radilovića, Igora Kordeja, Matije Pisačića, Irene Jukić Pranjić, Krešimira Zimonića, kao i inozemne goste, poput Zorana Smiljanića i Alije Balte. Ove godine, festival ponovno poziva ljubitelje stripa, povjesničare, kroničare i širu javnost da se pridruže u slavljenju ove umjetničke forme.

Otvorenje Festivala održat će se 4. listopada u 18 sati, u “Riznici Međimurja”, a strip-festival će se nastaviti tijekom cijelog mjeseca. Za daljnji raspored događanja pratite njihovu Facebook stranicu. Svi su dobrodošli!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije