podturen

FOTO Održan 33. susret osoba s invaliditetom ‘Jesen v Međimorjo’

U subotu, 28. rujna 2024. godine, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije (DOSTI) s ponosom je organiziralo 33. susret osoba s invaliditetom „Jesen v Međimorjo“.

Događaj se održao u prostorima našeg Centra DOSTI u Podturenu, a okupio je naše članove i goste iz raznih dijelova Hrvatske, susjedne Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Program je započeo u 10 sati, uvodnim govorom predsjednice Miljenke Radović i otvorenjem događanja, kada su se sudionici okupili za sportske igre. Ove godine natjecali smo se u pikadu, bacanju lopte u koš, belotu, šahu i stolnom tenisu. Igre su prošle u prijateljskoj, ali natjecateljskoj atmosferi, a natjecatelji su pokazali veliki sportski duh i želju za druženjem.

Poseban trenutak bio je obilazak novouređenih prostora Centra DOSTI, gdje smo našim gostima pokazali sve što smo postigli tijekom proteklih godina. Goste smo srdačno dočekali i pokazali im kako se trudimo osigurati što bolje uvjete za naše članove.

Za sve sudionike bio je pripremljen ukusan domjenak koji su za nas skuhali učenici i profesori Srednje škole Prelog. Njihova nesebična podrška našim događanjima uvijek nas iznova oduševljava.

Osim članova našeg Društva, svojim prisustvom počastili su nas i brojni uzvanici i gosti. Među gostima bili su: Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Udruga Susret Čitluk, Društvo tjelesnih invalida grada Rijeke, Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije (UIKCKZ), Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije Murska Sobota, Udruga osoba s invaliditetom Križevci, Društvo osoba s invaliditetom Varaždin (DOSI Varaždin), UDCDPNO Udruga distrofičara, cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja Daruvar, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Udruga osoba s invaliditetom Sinergija Samobor i Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec.

Zahvaljujemo svim gostima na dolasku i veselimo se budućim susretima!

Druženje se nastavilo u veselom tonu, uz mnogo smijeha, razgovora i novih prijateljstava. Ovaj susret nije bio samo prilika za sportsko natjecanje, već i za povezivanje, razmjenu iskustava te jačanje prijateljstva među udrugama i pojedincima.

Na kraju, čestitamo svim sudionicima na uspjehu, a ovo su rezultati sportskih natjecanja:

PIKADO:

1. mjesto: Mirjana Pahoki – UOSI DARUVAR

2. mjesto: Katarina Ratković – UIKCZ KOPRIVNICA

3. mjesto: Ljubica Dragović – DOSTI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

BACANJE LOPTE U KOŠ:

1. mjesto: Jurica Putarek – ILO IVANEC

2. mjesto: Đurđa Ivanek – ILO IVANEC

3. mjesto: Zorica Marković – UOSI DARUVAR

BELOT:

1. mjesto: SINERGIJA SAMOBOR

2. mjesto: UOSI KRIŽEVCI

3. mjesto: DOSTI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE (Vlado Vabec i Antun Vlahek)

ŠAH:

1. mjesto: Milorad Zailac – UOSI DARUVAR

2. mjesto: Željko Marenčić – UOSI KRIŽEVCI

3. mjesto: Ivan Srnec – DOSTI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

STOLNI TENIS:

1. mjesto: Dražen Mustač – UIKCZ KOPRIVNICA

2. mjesto: Viktor Jožić – SINERGIJA SAMOBOR

3. mjesto: Vjekoslav Đira – SINERGIJA SAMOBOR

Po broju osvojenih medalja najuspješnija je bila ekipa UOSI Daruvar.

Hvala svima koji su pomogli u organizaciji i sudjelovali na ovom predivnom događanju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije