OŠ TOMAŠA GORIČANCA MALA SUBOTICA

DANI KAJKAVSKE RIJEČI Otvorena likovna izložba ‘Čovjek čovjeku’

Posebno je istaknut i nagrađen likovni rad Mije Sečan, 4.b.

U okviru Dana kajkavske riječi, u subotu, 28. rujna je u OŠ Ante Kovačića u Zlataru otvorena likovna izložba „Čovjek čovjeku“. Ove godine na natječaj su pristigla 844 likovna rada iz 49 osnovnih škola kajkavskog govornog područja. Za izložbu je odabrano 90 radova.

Iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica izloženi su radovi čiji su autori sljedeći učenici: Dora Medvedec, 2.a, Niko Križaić, 2.a, Istok Jekić ,2.a (voditeljica: Slavica Švec), Aria Smojver, 2.b (voditeljica: Jasminka Drabić), Mia Sečan , 4.b (voditeljica : Nada Črep), Mara Strnad, 5.a, Noel Lukačić, 5.a (voditeljica: Ljiljana Rinkovec).

Posebno je istaknut i nagrađen likovni rad Mije Sečan, 4.b.

Otvorenju likovne izložbe nazočili su svi učenici čiji su radovi izloženi zajedno sa svojim učiteljicama i roditeljima.

Zbor malih pjesnika, 2024.

Istog dana održan je i Zbor malih pjesnika, druga tradicionalna priredba u okviru Dana kajkavske riječi.

Na natječaj je stiglo 290 pjesama iz 48 škola, a odabrano je 60 pjesama koje su sami autori krasnoslovili na priredbi. Prosudbena komisija radila je u sastavu: prof. Željka Horvat-Vukelja, prof. Ivančica Tomorad, prof. Božica Brkan.

Iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica odabrana je pjesma Moj pajdoš koju je krasnoslovio autor Igor Puklek, 5. a razred. Za nastup ga je pripremila mentorica Ljiljana Rinkovec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije