festival slastica

OKUSI MEĐIMURSKE TRADICIJE U atriju Starog grada traje festival za sve sladokusce – Bakini kolači oduševit će svakog kušača

Bakini kolači okupili su i ove godine veliki broj izlagača - oduševila nas je gibanica sa zeljem!

Kiša je na tren zastala, no ni tmurni oblaci nisu mogli pokvariti odlično raspoloženje u atriju Starog grada u Čakovcu. Tamo se upravo održava tradicionalna manifestacija Bakini kolači koja okuplja udruge iz svih krajeva Međimurja oko zajedničkog cilja – prezentirati posjetiteljima najbolje tradicionalne međimurske kolače i očuvati tradiciju naših baka.

Ovaj hvalevrijedan događaj već godinama organizira Udruga za očuvanje kulturne baštine “Međimurska gruda” iz Dunjkovca, a njegovu važnost prepoznaje iznova Turistička zajednica Grada Čakovca koja ga je uvrstila u svoj jesenski program.

Divota na stolovima

Manifestacija je natjecateljskog karaktera, jer svaka je udruga pripremila poseban kolač na ocjenjivanje za stručni žiri, a pobjednici će se proglasiti u 13 sati, po završetku festivala.

Posebno su nas očarali lijepo ukrašeni stolovi, i to ručnim rukotvorinama, suhim cvijećem i ukrasima od listova kukuruza – kako su nekada život uljepšavale naše pretkinje. Udruge diljem Međimurja zaista su si dale truda u očuvanju i prezentaciji starih recepata. “Ako mi nećemo, tko će onda?”, upitala nas je sjetno Sabina Telebuh iz Podturna, jedna najstarijih izlagačica na ovogodišnjim Bakinim kolačima.

Pogledajte u našoj fotogaleriji koga i što smo sve vidjeli na današnjim Bakinim kolačima – Festivalu međimurskih slastica

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije