ŽB ČAKOVEC

FILM U BOLNICI Europski program donosi filmsku čaroliju hospitaliziranoj djeci i mladima

ŽB Čakovec uključuje se u europski program Film u bolnici udruge Djeca susreću umjetnost

Svjesni smo da uz medicinsku skrb, briga o pacijentima uključuje i cijeli spektar podrške.

Upravo se zato s veseljem uključujemo u europski program Film u bolnici udruge Djeca susreću umjetnost koji će donijeti filmsku magiju na naš odjel pedijatrije i dnevne bolnice te podržati hospitaliziranu djecu i mlade u procesu oporavka.

Znamo kako hospitalizacija djece i odvajanje od obitelji predstavlja veliki stres, a uključenjem u programe poput ovoga smanjuje se osjećaj izoliranosti te pozitivno utječe na proces izlječenja.

Time doprinosimo našem cilju osiguranja svih vidova potpore našim pacijentima omogućavajući sudjelovanje u besplatnom i provjerenom programu filma koji se provodi više od 10 godina te je posebno osmišljen za male pacijente, ističe Igor Šegović, v.d. ravnatelja

Program Film u bolnici sastoji se od biranih filmskih ostvarenja dostupnih hospitaliziranoj djeci i mladima na platformi filmubolnici.org, sudjelovanja na praktičnim radionicama stop animacije, TikTok dokumentarista te susreta i razgovora s autorima, glumcima i ostalim kreativnim djelatnicima iz svijeta filma.

Kroz poticanje iskustva zajedničkog gledanja na bolničkim odjelima i online, uključujemo sve, a kroz radionice i susrete jačamo njihove kreativne kapacitete i potičemo interes za filmsku umjetnost i samostalno stvaralaštvo.

Znajući koji utjecaj umjetnost i kultura imaju na cjelokupno ozdravljenje, ponosni smo što zajedničkim radom široke mreže partnera imamo priliku doprinijeti ozdravljenju djece i mladih kako u bolnicama diljem Hrvatske, tako i diljem cijele Europe.

Program se provodi u 8 europskih zemalja zahvaljujući sredstvima MEDIA potprograma te uz podršku Ureda za udruge Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Hrvatskog audiovizualnog centra i zaklade Kultura nova — Edita Bilaver, pokretačica projekta Film u bolnici i predsjednica udruge Djeca susreću umjetnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije