VRIJEDI PROBATI

OTKRIVAMO TAJNU Vrhunski kuhar otkrio trik za pravljenje savršenih palačinki: Ključ je u jednoj stvari!

Možda ste negdje pročitali ili vam je netko rekao da smjesu za palačinke ostavite samo deset minuta prije nego što počnete kuhati, ali to bi bila pogreška

Oliver Marlowe, glavni kuhar i vlasnik The Ganymedea u Londonu,
podijelio je svoje najbolje kuharske savjete, a
profesionalac tvrdi da je trik u pripremi bilo čega sa
smjesom dati joj dovoljno vremena da se ‘odmori’ i
slegne. Možda ste negdje pročitali ili vam je netko rekao
da smjesu ostavite samo deset minuta prije nego što
počnete kuhati, ali to bi bila pogreška, piše Mirror.

Umjesto toga, Oliver preporučuje da napravite
smjesu večer prije nego što želite sjesti i pojesti
svoje palačinke i ostavite ju u hladnjaku preko noći.
“Odmaranje smjese najvažniji je korak jer dopušta glutenu da
se odmori. Ono što se događa preko noći je da se sav taj gluten
koji ste pomiješali opusti, poveća u veličini i prozrači”,
objašnjava kuhar.

Kako kaže kuhar, to zauzvrat omogućuje da se sve grudice
prirodno izglade i spasit će vas od pretjeranog miješanja
smjese i pretvrdih palačinki. Također će vam pomoći da
palačinke narastu kada ih počnete peći. Oliver dalje kaže da je
neostavljanje smjese za palačinke često glavni razlog zašto
je prva palačinka loša i treba je baciti. Druga palačinka je
uvijek bolja jer je smjesa imala više vremena za odmor.

A ovaj trik ne samo da će poboljšati vaše palačinke, već je i
zgodan za pripremu jorkširskih pudinga ili čak i kruha.
Drugi najbolji savjeti kuhara za odlične palačinke
uključuju izradu smjese sa sastojcima koji su na sobnoj
temperaturi, umjesto da koristite mlijeko i jaja izravno iz
hladnjaka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije