ZANIMLJIVOSTI ZA ČLANOVE

BILO JE AKTIVNO U proteklih tjedan dana Udruga slijepih je provela brojne aktivnosti za svoje članove

U proteklih tjedan dana Udruga slijepih Međimurske županije provela je brojne aktivnosti za svoje članove

Tako je u subotu, 21. rujna predsjednica Udruge, Marija Ciglar, kako izuzetno samostalna slijepa osoba, na terenu održala individualnu radionicu podrške u samostalnosti s mladim članom udruge, Erikom Vrbancem. On je bio jako radoznao i upijao sve informacije koje će mu pomoći u samostalnom obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Vježbali su vještine kretanja po gradu, kupovanja lijekova u ljekarni te namirnica u dućanu i na tržnici. Terenski izlazak zaokružen je druženjem u obližnjem kafiću.

U ponedjeljak, 23. rujna održana je sjednica Upravnog odbora na kojoj su članovi Upravnog odbora usvojili odluke koje su važne za rad udruge. Ujedno su donijeli odluku o novim cijenama usluga masaže u salonu „Lumbago”, koje će se primjenjivati od listopada 2024.

U utorak, 24. rujna održane su čak dvije aktivnosti.


Članovi udruge sudjelovali su na obilježavanju Europskog tjedna sporta i Svjetskog dana srca 2024. godine, koji su u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Europe Direct Čakovec, održani u Sportskoj dvorani I. Osnovne škole Čakovec. Vježbali su na BeACTIVE satu tjelesne i zdravstvene kulture te mjerili šećer u krvi i tlak.


Zatim su sudjelovali na preventivno-represivnoj akciji “Ne budite označeni” koju je na području grada Čakovca provela Policijska uprava Međimurska. Zajedno s s policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec, članovi su obilazili javna parkirališta u Čakovcu i parkirališta kod trgovačkih centara te pritom dijelili informativne letke “Jeste li i Vi invalid”. Akcija je bila usmjerena prema svim sudionicima u prometu s ciljem skretanja pozornosti građana na problem parkiranja na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom. Tijekom akcije utvrđen je jedan prekršaj nepropisnog parkiranja vozila na mjestu za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

U srijedu, 25. rujna psihologinja iz partnerske organizacije, Obiteljskog centra – područna služba Međimurska, održala je grupnu psihosocijalnu radionicu na temu Osobna i društvena odgovornost u komunikaciji. Na radionici je sudjelovalo 12 članova.


Ova aktivnosti, kao i radionica podrške u samostalnosti, održane su kao dio programa „Kvalitetniji život slijepih osoba u Međimurskoj županiji“ koji sufinanciraju Međimurska županija, Grad Čakovec i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije