POTPISAN UGOVOR

POČINJU RADOVI Djeca i udruge Grada Preloga dobivaju Sportsku dvoranu kakvu i zaslužuju!

U Sportskoj dvorani Osnovne škole u Prelogu danas je potpisan iznimno važan Ugovor o početku izvođenja radova na energetskoj obnovi zgrade

Ravnateljica škole Melita Trupković pozdravila je sve prisutne te istaknula važnost ovog projekta za učenike škole, budući da je redovno koriste i osnovnoškolci, ali i učenici Srednje škole. Zahvalila je svima uključenim u realizaciju projekta te dodala kako će završetak zasigurno biti na zadovoljstvo svih koji dvoranu koriste.

Župan Matija Posavec istaknuo je kako se kreće u realizaciju projekta zahvaljujući jednoj kvalitetnoj komunikaciji, u želji da dvorana doživi jedan novi sjaj budući da njezine prostore ne koriste samo učenici OŠ Prelog, već i brojne sportske udruge.

-Ovo nije niti početak niti kraj, moramo razmišljati o dodatnim ulaganjima u OŠ Prelog i nadam se jednoj zajedničkoj suradnji u budućim projektima. – dodao je župan i pritom se osvrnuo na nedavno prijavljen projekt kojim se bi se u Srednjoj školi Prelog uspostavio Centar izvrsnosti.

Dvorana svoja vrata otvara svima

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek istaknuo je pak kako je ovaj projekt trebalo davno ostvariti, budući da dvoranu koriste djeca osnovne, ali i srednje škole te brojne udruge. U dvorani se održavaju razne sportske, ali i kulturne manifestacije.

-Grad Prelog ne spava, ulaže i dalje. Nedavno smo u ventilacijski sustav škole ulažili 30 tisuća eura, a u planu je i uređenje vanjskih igrališta škole. Ovo je projekt koji naša djeca, sportaši i udruge zaslužuju. Potrudit ćemo se da osiguramo i dodatno osoblje na održavanju dvorane. – zaključio je gradonačelnik.

Izvođač radova je Nenad Matjačić, a vrijednost radova iznosi 749.745,49 EUR s PDV-om te će se financirati sredstvima Međimurske županije. Potpisivanju ugovora prisutan je bio i Dragutin Glavina, predsjednik županijske Skupštine Međimurske županije, te Nives Kolarić Strah, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport.

Radove na Sportskoj dvorani detaljnije je predstavio Alen Višnjić, direktor MENEA-e. Te će se tako povećati toplinska zaštita vanjskog zida implementacijom mineralne vune debljine 12 cm, sanirati će se vlaga u prostorijama dvorane i spojnog hodnika, zamjeniti će se postojeća stolarija, zamjeniti će se i klima-komora, a obnovit će se i unutarnja rasvjeta. Navedenim radovima smanjiti će se specifična potrebna toplinska energija za grijanje. Slijedom navedenog zgrada će se svrstati u energetski razred C prema godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje što će poboljšati uvjeti korištenja školske sportske dvorane.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije