karate

MEDITERANSKO PRVENSTVO Karate centru Šenkovec dvije brončane medalje!

Najznačajniji uspjeh na ovom prvenstvu ostvarila je Lara Jurčević osvojivši 3. mjesto

Na Sardiniji je od 19. do 22. rujna 2024. godine održano Mediteransko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i seniore. Na natjecanju je nastupilo više od 400 natjecatelja iz 18 nacija. Iz Karate centra Šenkovec na natjecanju su nastupili: Erika Grabovac i Ena Rajković u kategoriji kadetkinja, Lara Jurčević i Bella Mikulić u kategoriji juniorki te Ozren Grgić i Domagoj Miličević u kategoriji kadeta.

Ena Rajković ušla je u prvo kolo repasaža u kojem je od nje bila bolja grčka predstavnica. Usprkos dobrom nastupu Ene i Erike, natjecateljice ovoga puta ostaju bez odličja. U kategoriji juniorki nastupile su Bella Mikulić i Lara Jurčević. Bellina dobra izvedba kate Gojushiho sho nažalost nije bila dovoljna za prolaz u idući krug natjecanja i pobjedu protiv predstavnice Malte.

Najznačajniji uspjeh na ovom prvenstvu ostvarila je Lara Jurčević osvojivši 3. mjesto u kategoriji juniorki pojedinačno pobijedivši predstavnicu Grčke sa značajnom bodovnom razlikom.

U muškoj kategoriji kadeta, usprkos kvalitetnoj izvedbi kate Gojushiho Dai, Ozren se nije uspio plasirati u drugi krug natjecanja izgubivši od odličnog predstavnika Francuske dok je Domagoj također uz dobru izvedu kate Kanku Sho ostao bez plasmana u iduće kolo izgubivši od francuskog predstavnika. Ženska kadetsko-juniorska ekipa u sastavu Erika Grabovac, Ena Rajković i Lara Jurčević ostvarila je značajan uspjeh osvojivši 3. mjesto u kategoriji kata ekipno pobijedivši ekipu Grčke s izvedbom kate Anan Dai.

Trener Tihomir Grgić: Presretni smo s osvojene dvije brončane medalje u konkurenciji natjecatelja i ekipa koje redovito osvajaju najviša europska i svjetska odličja (Francuska, Italija, Španjolska…).Čestitke curama na odličnom turniru,ali i svim ostalim natjecateljima koji su nastupili i dostojno prezentirali hrvatski karate. Ovo je još jedan od velikih klupskih uspjeha na međunarodnoj sceni i dodatni motiv za dalji rad jer vidimo da smo kvalitetom blizu najuspješnijim reprezentacijama.

Natjecateljsku ekipu vodili su Drago i Tihomir Grgić, a klub posebno zahvaljuje svima koji su omogućili odlazak na Mediteransko prvenstvo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije