čakovec future stars

KK ŽELJEZNIČAR U Čakovcu je održan sjajan turnir mladih nada u kuglanju

Ovoga vikenda na čakovečkoj kuglani SRC Mladost sve je prštalo od kuglačke mladosti, kako one iz Hrvatske tako i gostiju iz Mađarske

 KK Željezničar po prvi puta se odlučio organizirati veliki turnir mladih nada u kuglanju i u tome uspio iznad očekivanja. Očekivao se odaziv 30-ak kuglača i kuglačica, ali se na ugodno iznenađenje organizatora prijavilo njih 51, a nastupilo 49, od čega 11 djevojčica i djevojaka te 38 dječaka i momaka.


Posebno je bio dojmljiv odaziv iz susjedne Mađarske od kuda je iz klubova AHSE iz Szombathelya i Papai Vasas iz Pape stiglo čak 16 natjecatelja. Iz Hrvatske sudjelovali su kuglači klubova iz Zagreba, Zaprešića, Bjelovara, Varaždina, Koprivnice, Novske, Ciglenice i naravno domaćeg Željezničara.


Ovaj turnir ponovno je pokazao kako se kvalitetno radi s mladima u čakovečkom Željezničaru jer su u sve 4 kategorije osvojene medalje, od toga 3 zlatne i dvije srebrne.


Najveća konkurencija bila je u kategoriji 11 godišnjaka, ali domaćini nisu dali više od jedne medalje. Standardno odličan bio je Vjeko Vrček koji je s 450 čunjeva uvjerljivo osvojio zlato, do srebra je stigao Roko Juričan (411) dok je bronca pripala Mate Gervaldu (407) iz Papai Vasasa iz mađarskog grada Papa. Od domaćih kuglača sudjelovao je još Jakov Šardi (383) koji je zauzeo 7. mjesto.


Obzirom na iskustvo i konkurenciju najzapaženiji rezultat na turniru ostvario je u kategoriji 13 godišnjaka Jakov Kolenko kojemu je ovo bio prvi nastup u 120 hitaca mješovito i u tom nastupu srušio je čak 542 čunja. Naravno da je bio najbolji, a nitko mu se nije uspio niti približiti. Srebrni Luka Malkoč iz Novske je zaostao čak 76 čunjeva, a treći Patrik Pucarin iz Bjelovara je bio još 5 čunjeva slabiji.


U kategoriji 15 godišnjaka pobjeda je pripala Patriku Deliću iz Bjelovara koji je s 541 čunjem bio za 5 čunjeva bolji od Borne Murića (536) iz Željezničara, a treći je bio Luka Pavlinec (511) iz Zaprešića.


Najstariju kategoriju ovog turnira, onu devetnaestgodišnjaka osvojio je Noa Branilović iz Željezničara s odličnih 579 čunjeva, najvišim rezultatom turnira koji je na razini prvoligaških. Srebro je pripalo Ivanu Peršiću (494) iz varaždinskog Obrtnika 2011, a treći je bio Laszlo Magdics iz AHSE Sombathely.


U ženskoj konkurenciji je bila daleko manja konkurencija, a i nije bilo domaćih natjecateljki, ali su se i tu mogli vidjeti kvalitetni nastupi.


Nakon 13 satnog natjecanja gosti su izrazili zadovoljstvo organizacijom turnira i gostoljubivošću domaćina, a domaćini umorni, ali isto zadovoljni, a svi su skupa zaključili da je turnir bio od velike koristi za mlade kuglače i da bi ga trebalo i u buduće organizirati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije