DONJA DUBRAVA

OPĆINSKO VIJEĆE Sjednica je trajala 14 minuta, odbijeni izvještaji – Josip Ribić predbacio oporbi da je protiv svega

U donjodubravskom općinskom vijeću previranja ne prestaju - odbijeni su načelnikovi izvještaji o radu i izvršenju proračuna

Početkom rujna održana je sjednica Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava na kojoj su oporbeni vijećnici smijenili Josipa Ribića kao predsjednika Vijeća te su imenovali novog – svog Zlatka Haramiju.

Kako je zbog tog čina potpredsjednica Vijeća Mihaela Martinčić dala ostavku, na sjednici Općinskog vijeća koja se održala jučer, 24. rujna potpredsjednicom je imenovana Ana Duhović, jedna od najglasnijih kritičara rada načelnika Marijana Varge

Načelnik odsutan

Na sjednici, na kojoj načelnik Varga nije mogao sudjelovati zbog projektnih obveza, nalazile su se i dvije točke, dva izvještaja koje je pripremio načelnik, odnosno zaposlenici Općine te koji su se morali dati na usvajanje najkasnije do 30. rujna, kako je to i zakonski propisano.

Radi se o Polugodišnjem izvješću o radu općinskog načelnika za razdoblje 01.01.-30.06.2024. te o Polugodišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna za razdoblje 01.01.-30.06.2024. godine. 

Svi protiv svega 

Na oba se dokumenta glasalo s četiri glasa ZA i pet glasova PROTIV te je na kraju novi predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Haramija zaključio da vijećnici nisu zadovoljni radom načelnika, odnosno trošenjem sredstava iz proračuna.

Josip Ribić, donedavni predsjednik Općinskog vijeća, na to je pak uzvratio da je oporba protiv svega te da ne žele normalan rad i funkcioniranje Općine. 

Neki su pak vijećnici rezignirano zaključili da su novci potrošeni i ne mogu se vratiti te da bi se tu sada trebale uključiti druge “instance” (možda kakva revizija ili pak novi izbori za načelnika općine?). Nakon 14 minuta sjednica je završena.

Što će se dalje dogoditi, saznajte u sljedećoj epizodi… ispričavamo se – na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava koja će se održati za dva-tri tjedna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije