STRAHONINEC

OPĆINSKO VIJEĆE STRAHONINEC Dogradnja i obnova škole zajednička je zasluga

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Strahoninec održali su 21. sjednicu na kojoj su raspravljali o devet točaka dnevnog reda među kojima je i izvješće o polugodišnjem izvršenju proračuna

– Ukupni rashodni izdaci planirani su u visini od 3,7 milijuna eura, a ukupni ostvareni rashodni izdaci u tom razdoblju iznose 1,4 milijuna eura. U tom iznosu ostvaren je manjak prihoda od 144,1 tisuće eura čime se povećava manjak prihoda otprije i sada iznosi 352,1 tisuća eura. Taj manjak se odnosi na kapitalne pomoći temeljem prijenosa sredstava a za dogradnju vrtića i oni će biti isplaćeni u drugoj polovici ove godine. Početak radova na vrtiću počeo je u veljači, a mi smo tek u srpnju dobili prva sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti koja su nam odobrena rekao je načelnik Franjo Lehkec (HSS). 

Dejan Balenta (NPS) osvrnuo se na velike projekte dogradnje i energetske obnove Osnovne škole Strahoninec.

– Apeliram da se svi angažiramo da se to napravi,cilj je da svatko od nas pomogne da se objekt završi, komentirao je vijećnik.

– Pa svi smo na tome i radili i zato smo i došli do toga. Mi smo dobili sto posto financiranja i mislim da je to rezultat velikog angažmana Međimurske županije kao osnivača i nas, dodao je Lehkec. O toj je temi progovorio i vijećnik Josip Šipek (HNS) koji je ujedno i ravnatelj OŠ Strahoninec.

– Mi smo jedna od rijetkih škola kojoj je odobrena čak i veća dogradnja od prvotno planirane, a prema gabaritima koje prema određenim parametrima određuje resorno Ministarstvo. Imati ćemo prizemlje, prvi i drugi kat, dobili smo suglasnost na rješenje i financiranje i to sto posto za oba projekta, uređenje i izgradnju, U tijeku je raspisivanje natječaja glavni projekt s novim uvjetima na postojećim temeljima, objasnio je Šipek i dodao da će se voditi računa o sigurnosti učenika i zaposlenika tijekom radova

– Nastojati ćemo da se što manje remete uvjeti, a djeca neće imati pristup gradilištu, dodao je.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije