kuglanje

PRVA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA Gostujuća pobjeda Željezničara u Novskoj

Teško gostovanje, ali na kraju pobjeda čakovečkog Željezničara

Prvo ovosezonsko gostovanje kuglači Željezničara odradili su uspješno. Bili su na jednom od težih gostovanja, kod momčadi Novske, i uspjeli pobijediti 5:3, uz 105 čunjeva plusa.

Tek na kraju utakmice se moglo shvatiti da su utakmicu zapravo dobila dvojica kuglača koji su nastupali već u prvom bloku. Prije svega zahvaljujući sjajnom Denisu Košaku koji je srušio 599 čunjeva Željezničar je i na kraju imao ovu razliku u čunjevima. Njemu je u tom prvom bloku partner bio Luka Štrukelj kojemu je ovo prva sezona u prvoj ekipi i već drugu utakmicu igra zapaženo pa je i on osvojio poen sa srušenih 567 čunjeva.

Ovo vodstvo 2:0 i 137 čunjeva prednosti olakšalo je nastup svih ostalih u momčadi, ali se više nitko nije istaknuo. Kao da su svi smatrali da je utakmica dobivena pa je zato u drugom bloku Igor Ružić (551) osvojio poen za 2 čunja zahvaljujući devetki u pretposljednjem hicu, a Franjo Gosarić (539) još gore, izgubio dobiveni poen zbog neobjašnjive dekocentracije u trećem setu. Ipak s Ružićevim sretnim poenom to je bilo 3:1 i velika prednost u čunjevima. Posljednji blok samo je trebao sačuvati tu prednost i to je jedino učinio jer nisu osvojili niti poen. Pri tome Zoran Jagić srušio je 564 čunjeva, a Predrag Turk 554. Na kraju to je bilo dovoljno za pobjedu, ali igra momčadi nije bila na potrebnoj razini.

U subotu u goste dolaze još jedni Slavonci. Momčad Zrinski pivovare iz Osijeka ne bi trebala biti velika prepreka, ali svakako treba igra biti bolja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije