ŽUPANIJSKA BOLNICA

VEĆA KVALITETA ZA PACIJENTE Novi MSCT uređaj u ŽB Čakovec omogućit će bolje nalaze, kraće liste čekanja i kvalitetnije liječenje 

Na Odjelu radiologije i ultrazvuka danas je svečano obilježeno puštanje u rad novog i modernog MSCT uređaja vrijednog 766.250 tisuća eura 

Na Odjelu radiologije i ultrazvuka Županijske bolnice Čakovec danas je svečano obilježeno puštanje u rad novog i modernog MSCT uređaja (128-slojni) vrijednog 766.250 tisuća eura kojeg je financiralo Ministarstvo zdravstva. Uređaj skenira organ za vrijeme snimanja u 128 slojeva te omogućuje brzu i preciznu dijagnostiku. 

Smanjivanje lista čekanja

Na predstavljanju javnosti novog uređaja v. d. ravnatelja bolnice, doktor Igor Šegović napomenuo je kako će, moderna tehnologija omogućiti rano otkrivanje i dijagnosticiranje bolesti te pridonijeti smanjenju lista čekanja za navedenu dijagnostiku.

“Nalazi će biti bolji i točniji, što će pak ubrzati terapiju pacijenata i utjecati na bolji ishod liječenja. Ovaj novi CT uređaj koristit će se paralelno uz postojeći i stoga ćemo moći obraditi veći broj pacijenata”, naveo je doktor Šegović te napomenuo kako je put do novog MSCT uređaja bio težak, no itekako se isplatio. 

Dijagnostika za 7100 pacijenata godišnje

Doktor Miljenko Novak, voditelj Odjela, spomenuo je pak činjenicu da Odjel radiologije godišnje odradi dijagnostiu za 7100 pacijenata te da se potrebe dijagnostike iz godine u godinu povećavaju. “Ovaj novi uređaj moći će i pružati CT dijagnostiku srca te će se pomoću njega moći obavljati i intervencijski zahvati poput drenaže i biopsije. Do danas su pacijenti te usluge mogli dobiti u nekim drugim ustanovama. 

Županija uložila 27 milijuna eura

„Ovo je veliki dana za razvoj zdravstvenog sustava u našoj Županiji jer donosi brzu i jasnu dijagnostiku, te unaprjeđuje prevenciju bolesti, osobito onih koje su danas i u Međimurju u vrhu po postotku smrtnosti“ , rekao je župan i dodao: „Pozivam Upravno vijeće naše Bolnice da se zalaže da realizaciju projekta palijativnog centra koji smo započeli jer je riječ o istinskoj potrebi u zajednici“, kaže Matija Posavec, podsjetivši da se gradi novi prostor za sve zdravstvene laboratorije, da se uređuje parkovna arhitektura u bolničkom krugu te da slijedi i uređenje parkirališta:

„Međimurska županija od razvoja svih zdravstvenih ustanova na našem području ne odustaje, o čemu svjedoči i 26.745.000 eura županijskih sredstava, uloženih samo u zadnjih pet godina u razvoj našega zdravstva, u ljude, u opremu, u obnavljanje prostora“, naglašava župan.

Hrvatska ulaže velika sredstva u zdravstvo

Članica Upravnog vijeća Bolnice i izaslanica Ministarstva zdravstva Anita Milas Anzić, dr. med., kaže da se u hrvatsko zdravstvo ulažu velika sredstva, te da je iz decentraliziranih sredstava, u razdoblju od 2016. do 2023. godine u Županijsku bolnicu Čakovec uloženo oko 10 milijuna eura. 

Na Odjelu radiologije i ultrazvuka Županijske bolnice Čakovec, među zdravstvenim djelatnicima, trenutno radi 11 specijalista radiologije, četvero ih je na specijalizaciji, 22 prvostupnika radiološke tehnologije te 4 medicinske sestre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije