TEŠKO UBOJSTVO

NIJE PAZIO I UBIO MAJKU U Piškorovcu je godinama oružje velik problem

U selu, jednom od najvećih romskih naselja u Međimurju, mještani kažu da je oružje velik problem

– Sin je čistio pušku, nije pazio i pogodio je majku. Tako sam čuo. Nije to namjerno napravio. Jako dobra žena je bila, svima je pomagala. Baš sam malo prije bio kod njih doma. Njega je policija jučer odvela u stanicu – ispričao nam je Nedeljko K. iz Piškorovca u Međimurskoj županiji, gdje je jučer u večernjim satima smrtno stradala 50-godišnjakinja. Prema prvim, neslužbenim informacijama, usmrćena je hicem iz vatrenog oružja, najvjerojatnije puške., piše Večernji list.

U selu, jednom od najvećih romskih naselja u Međimurju, mještani kažu da je oružje velik problem.

Policija često zapljenuje ilegalno oružje i povremeno organizira preventivne akcije “Manje oružja, manje tragedija”.

U jednoj takvoj 2021. Provedenoj u Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi građani koji su željeli ostati anonimni predali su policijskim službenicima 108 komada streljiva raznog kalibra do 14,5 mm, 27 komada lovačkog streljiva i jedan plinski pištolj kalibra 8 mm.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog te iste godine su temeljem naloga prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu pretražili kuće u Piškorovcu i pronašli automatsku pušku nepoznatog proizvođača, pušku M-48, zračnu pušku, stotinjak komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm., piše Večernji list.

Krajem prošle godine policajcu je pristupio mještanin i predao mu pušku nepoznate marke i modela, s montiranom cijevi ručne izrade kalibra 16 mm. Prije sedam godina u obiteljskoj kući u Piškorovcu ubijena je 60-godišnja žena koja je u selo dolazila prodavati jaja i meso.

Kako je te 2017. izvijestila policija, 24-godišnjak s područja općine Domašinec je hicem iz vatrenog oružja, poluautomatskog pištolja Crvena zastava koji je ilegalno držao, usmrtio 60-godišnjakinju bez ikakvog povoda i motiva.  Pogodio ju je u potiljak. Branio se da je bio pijan i da je tog dana pištoljem pucao po selu i nije znao da je ostao metak u cijevi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije