srednja škola čakovec

SREDNJA ŠKOLA ČAKOVEC Učenici poklonili osmijehe štićenicima Doma za starije i nemoćne

Budući medicinari pokazali su svoje veliko i dobro srce

Uvijek se radujemo kada nas mladi posjete. Njihova energija i entuzijazam uistinu nam uljepšaju dan“, rekla je jedna od korisnica Doma za starije i nemoćne u Čakovcu koji su povodom 21. rujna – Svjetskoga dana Alzheimerove bolesti posjetili učenici 2. e, 3. e i 4. c razreda Srednje škole Čakovec sa svojim nastavnicama Danijelom Sopić i Evelin Horvat.

Zanimljivim radionicama koje su pripremili za svoje su starije sugrađane, unijeli su vedrinu u njihovu svakodnevicu.

U prvoj su radionici sa svojim domaćinima razmijenili fotografije koje su ih podsjetile na zanimljive i već pomalo zaboravljene događaje iz prošlosti, u drugoj su radionici štićenici Doma pogađali mirise eteričnih ulja, začina i čajeva, dok su u radionici taktilne terapije dodirom prepoznavali materijale poput lana, trapera, pliša, vune te metalne i drvene predmete. Posebne pak je emocije radosti, ali i sjete u našim novim prijateljima pobudila muzikoterapija, tj. glazba njihove mladosti.

Svjetski dan Alzheimerove bolesti posvećen je podizanju svijesti o ovoj neurodegenerativnoj bolesti koja pogađa milijune ljudi diljem svijeta, a dovodi do postupnoga gubitka pamćenja, sposobnosti razmišljanja i obavljanja svakodnevnih aktivnosti, što može značajno narušiti kvalitetu života oboljelih i njihovih obitelji.

Stoga je angažman naših medicinara neizmjerno potreban i važan jer kvalitetno provedeni trenuci s osobama starije životne dobi senzibiliziraju javnost za ovu tešku bolest, stvaraju osjećaj zajedništva i povezanosti među generacijama te pružaju podršku i oboljelima i njihovim obiteljima. Zato, SŠČ-ovci bravo!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije