MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

STUDENTI, RAČUNAJTE NA POMOĆ! Međimurska županija svim studentima dat će po 100 eura potpore

Studentima svaka pomoć dobro dođe

Na sjednici Skupštine Međimurske županije u četvrtak na dnevnom redu naći će Odluka o dodjeli jednokratne financijske potpore redovnim studentima za akademsku godinu 2024./2025.

Ovom Odlukom utvrđuje se pravo na jednokratnu financijsku potporu svim redovnim studentima s prebivalištem na području Međimurske županije za studij u akademskoj godini 2024./2025., kao i uvjeti, visina, postupak dodjele i način isplate potpore.

Pravo na jednokratnu financijsku potporu (u daljnjem tekstu: potpora) imaju svi stanovnici Međimurske županije koji su u statusu redovnog studenta upisani u akademsku godinu 2024./2025. na bilo koju javnu visokoškolsku ustanovu u Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji ili u inozemstvu, a jave se na raspisan javni poziv i dostave svu potrebnu dokumentaciju. Pod istim uvjetima pravo na dodjelu potpore ostvaruju i studenti koji su upisani na privatne visokoškolske ustanove s pravom javnosti.

Potpora iznosi 100,00 EUR i isplaćuje se jednokratno, najkasnije do kraja akademske godine za koju je dodijeljena, a namijenjena je pokrivanju dijela troškova studiranja. Sredstva za isplatu potpora osigurat će se u Proračunu Međimurske županije za 2025. godinu.

Nakon što Skupština prihvati ovu odluku kreće raspisivanje Javnog poziva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije