korisne informacije

GARDINOVEC Dr. Danko Blažeka u Društvenom domu održao predavanje ‘Karcinomi glave i vrata’

Povodom Europskog tjedna svjesnosti o kracinomima glave i vrata, koji je ove godine po prvi puta obilježen u Međimurskoj županiji, u organizaciji dr. Kutnjak- Kiš, mag.med.tech Marije Prekuoec, te voditeljem Županijske lige protiv raka - prim Saghir, u Gardionovcu je predavanje održao dr. Danko Blažeka, spec. Otorinolaringologije

Tema predavanja bila je “Karcinomi glave i vrata” kojim je potaknuta svijest slušatelja o zloćudnim bolestima spomenutog sijela, predočeni su simptomi i znakovi bolesti koji trebaju zabrinuti pacijenta i potaknuti na odlazak na pregled u specijalističku ambulantu otorinolaringologije.


Predočeni su rizični faktori koji su usko povezani sa nastankom bolesti, kako možemo djeltovati i spriječiti nastanak bolesti, predstavljen je kompletan pregled, dijagnostičke metode koje se koriste kako bi dijagnoza bolesti bila postavljena te koji su najbolji načini liječenja bolesti ovisno o sijelu, stadiju i zdarstvenom stanju pacijenta.


Nakon predavanja slušatelji su imali priliku u neformalnom razgovoru popričati sa našim liječnikom o svom zdravstvenom stanju i popričati o simptomima bolesti koje sami imaju, zbog kojih su zabrinuti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije